News

Subiecte Matematică Bacalaureat toamnă 2023. Cum se rezolvau și barem de corectare pentru toate profilele. Update

Subiecte Matematică Bacalaureat toamnă 2023. Sesiunea de toamnă a început miercuri, 16 august. Joi a avut loc cea de-a doua probă.
17.08.2023 | 15:18
Subiecte Matematica Bacalaureat toamna 2023 Cum se rezolvau si barem de corectare pentru toate profilele Update
Subiecte Matematică Bacalaureat toamnă 2023. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
17-08-2023
12:18

Subiectele la matematică, sesiunea august 2023

Subiecte la profilul mate-info

Subiecte matematică, profilul mate-info by Fanatik.ro on Scribd

Baremul de evaluare la mate-info

Barem de evaluare la mate/info by Fanatik.ro on Scribd

Subiecte matematică, profilul științe ale naturii

Subiectele la matematică, p… by Fanatik.ro

Subiectele la matematică, p… by Fanatik.ro

Baremele la științe ale naturii

Subiectele la matematică, p… by Fanatik.ro

 

Subiectele la matematică, profilul tehnologic

Subiectele la profilul tehnologic by Fanatik.ro on Scribd

 

Subiectele și baremele la m… by Fanatik.ro

Bareme la profilul tehnologic

Bareme la profilul tehnologic by Fanatik.ro on Scribd

Subiecte la profilul pedagogic

Subiecte la profilul pedagogic by Fanatik.ro on Scribd

Bareme la profilul pedagogic

Bareme la profilul tehnologic by Fanatik.ro on Scribd

Subiecte Matematică Bacalaureat toamnă 2023. Sesiunea de toamnă a început miercuri, 16 august, prima probă susținută de candidați fiind cea de la Limba și Literatura Română. Joi, 17 august, va avea loc examenul la Matematică.

Subiecte la matematică la Bacalaureat 2023 pentru toate profilele. Sesiunea de toamnă, proba scrisă a examenului de bacalaureat

Absolvenții de liceu care nu au reușit să obțină nota de trecere în prima sesiune de bacalaureat, din vara lui 2023, ori nu au putut susține examenul, trec prin mari emoții în această săptămână, având în vedere că are loc sesiunea de toamnă.

ADVERTISEMENT

Vorbim de un număr de peste 33.900 de candidați. Dintre aceștia, circa 22.600 sunt elevi de liceu din promoția acestui an. Peste 11.300 de candidați fac parte din promoțiile din anii trecuți, potrivit Ministerului Educației.

Cea de-a doua sesiune a Examenului Național de Bacalaureat a debutat la jumătatea acestei săptămâni. Miercuri, 16 august, candidații au susținut prima probă, cea la limba și literatura română. Joi, 17 august, va avea loc proba la Matematică.

ADVERTISEMENT

Accesul în sala de examen se va face între orele 08:00-08:30. Proba va începe o jumătate oră mai târziu după ce ușile sălilor de examen se vor închide, și anume la ora 09:00. Subiectele vor apărea după ce elevii vor încheia examenul, iar FANATIK le va publica în scurt timp.

Modele de subiecte la matematică și barem pentru Bacalaureat 2023. Ce s-a dat în sesiunea de vară

Totodată, baremul de corectare va fi publicat după ce subiectele vor apărea, urmând să fie postat și pe site-ul Edu.ro, în jurul orei 15:00. Modelele de subiecte la matematică sunt publicate, de asemenea, pe site-ul Ministerului Educației, pe subiecte.edu.ro.

ADVERTISEMENT

În sesiunea de vară, candidații la examenul de Bacalaureat au avut de rezolvat o serie de exerciții de algebră, însă subiectele au fost diferite în funcție de filieră și specializare, și anume, mate-info, științele naturii, tehnologic și pedagogic.

La filiera Tehnologică, subiectele au arătat în acest fel.

Subiecte Matematică Bacalaureat profiltehnologic1200
Subiecte Matematică Bacalaureat

Totodată, subiectul de la Matematică – Bacalaureat 2023, profil real, specializarea Matematică – Informatică, a fost următorul.

ADVERTISEMENT
Subiecte Matematică Bacalaureat. profilmateinfo1200
Subiecte Matematică Bacalaureat

Candidații de la profilul real, specializarea Științe ale naturii, au avut de rezolvat următorul subiect.

Subiecte Matematică Bacalaureat. profilstiintelenaturii1200
Subiecte Matematică Bacalaureat

Cât timp au la dispoziție elevii pentru a rezolva subiectele la matematică la Bacalaureat 2023. Ce trebuie să știe despre corectare la matematică

Candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele, din momentul în care au primit foaia de examen. Cei care au un acord al comisiilor județene, pot beneficia de o prelungire de cel mult două ore.

Elevii sunt obligați să utilizeze numai cerneală albastră pe foile de examen. În cazul schemelor și a desenelor se vor folosi creioane negre. La examenul de Matematică, candidații pot să folosească instrumente de desen.

O greșeală va fi tăiată cu o linie orizontală. „Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul, cu excepția instrumentelor compensatorii prevăzute pentru candidații cu tulburări specifice de învățare. Se foloseşte numai hârtia distribuită candidaţilor de către asistenţi.

Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală”, a transmis Ministerul Educației.

Calendar BAC 2023, sesiunea de toamnă

Amintim că înscrierea candidaților la bacalaureat, în sesiunea de toamnă, s-a făcut în perioada 17-24 iulie 2023. Pe 16 august a avut loc proba scrisă la Limba și Literatura Română, iar pe 17 august la proba obligatorie a profilului.

Examenul va continua pe 18 august cu proba la alegere, iar pe 21 august se va desfășura examenul la limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 25 august 2023. În perioada 26 – 28 august 2023 vor fi soluționate contestațiile, iar pe 29 august se vor afișa rezultatele finale.

Reguli de desfășurare a BAC 2023, sesiunea de toamnă

În ceea ce privește regulile de desfășurare a examenului, candidații trebuie să se prezinte cu actul de identitate, pentru a fi legitimați. De asemenea, accesul în clasele de examen se face până la ora 08:30.

Elevii nu au voie să intre în sală cu telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe sau orice mijloace de calcul sau comunicare. Totodată, candidații nu au voie să comunice între ei.

„Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicarea între ei sau cu exteriorul.

Încălcarea regulilor menţionate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi de la proba în cauză.”, menționează Ministerul Educației.

 

ADVERTISEMENT