News

Subiectele şedinţei CSAT: situaţia din Turcia şi Ucraina şi defrişările ilegale

Administraţia Prezidenţială a publicat temele de discuţie din şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Membrii CSAT au discutat despre evoluţiile din flancul estic al NATO, dar şi...
30.07.2015 | 18:07
Subiectele sedintei CSAT situatia din Turcia si Ucraina si defrisarile ilegale
ADVERTISEMENT

Administraţia Prezidenţială a publicat temele de discuţie din şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Membrii CSAT au discutat despre evoluţiile din flancul estic al NATO, dar şi despre defrişări. Cel mai fierbinte subiect din şedinţa CSAT a fost situaţia din Turcia, stat care a lansat atacuri fără precedent asupra kurzilor din nordul Irakului, relatează Alina Manolache, reporter Digi24.

Potrivit unor surse, s-a discutat şi despre exerciţiile militare NATO fără precedent ce se pregătesc şi vor avea loc în nordul Africii.

ADVERTISEMENT

Membrii CSAT au discutat şi despre situaţia din estul flancului NATO, din Ucraina, dacă şi cum aceste evenimente ar putea să afecteze România.

Nu în ultimul rând, defrişările ilegale de păduri din România sunt văzute ca riscuri şi vulnerabilităţi la adresa ţării.

ADVERTISEMENT

De precizat că la această şedinţă nu au participat prim-ministrul Victor Ponta, ci prim-ministrul interimar Gabriel Oprea, şi nici miniştrii Robert Cazanciuc (Justiţie) şi Mihai Tudose (Economie).

Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale:

„Joi, 30 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, a avut loc o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Membrii Consiliului au analizat evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional şi consecinţele pentru România ale acestor evoluţii, precum şi preocupările mai ample la nivel aliat faţă de riscul escaladării situaţiei din proximitatea geografică sudică a Alianţei Nord-Atlantice.

De asemenea, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, au fost analizate riscurile şi vulnerabilităţile la adresa patrimoniului forestier naţional, determinate de defrişările ilegale, cu impact major asupra climatului de afaceri şi, implicit, în planul prejudicierii bugetului general consolidat de stat”.

ADVERTISEMENT

Citeşte mai mult pe www.digi24.ro