News

Un submarin care ducea turişti la epava Titanicului a dispărut misterios în Atlantic. Un miliardar britanic se afla la bord. Update

Un submarin a dispărut luni, în Oceanul Atlantic, având la bord mai mulţi turişti care plătiseră pentru a fi duşi în apropierea epavei Titanicului.
19.06.2023 | 21:15
Un submarin care ducea turisti la epava Titanicului a disparut misterios in Atlantic Un miliardar britanic se afla la bord Update
Un submarin cu turişti a dispărut în Atlantic
ADVERTISEMENT
19-06-2023
18:28

Hamish Harding, un miliardar britanic, se afla la bordul submarinului. Anunțul fiului vitreg

Apar informații despre echipajul aflat la bordul submarinului care a dispărut în apropierea epavei Titanicului. Presa din Regatul Unit scrie că miliardarul britanic Hamish Harding este unul dintre oamenii de la bordul acestui submersibil turistic.

Fiul său vitreg a făcut un apel public după ce nu a mai auzit nimic de părintele său. ”Tatăl meu vitreg, Hamish Harding, a dispărut pe un submarin. Ne rugăm pentru o recuperare cu succes. Misiunea de căutare și salvare este în desfășurare”, a spus Harding, Brian Szasz, citat de Sky News.

Un submarin care ducea turiștii să vadă epava Titanicului a dispărut luni, în Oceanul Atlantic. O misiune de căutare și salvare este în curs de desfășurare, transmite presa americană, preluând un comunicat al Gărzii de Coastă din Boston.

Excursia până la epava Titanicului costă 250.000 de dolari

Turiștii plătitori pot face excursii în submarine mici pentru a vedea epava scufundată a Titanicului. Anul trecut, o astfel de excursie a costat un grup de turişti 250.000 de dolari, pentru a duce submersibilul până la locul unde se află epava faimoasei nave.

ADVERTISEMENT

Misiunea de anul trecut a durat 10 zile, cu opt dintre ele petrecute pe mare, după cum este scris într-o broșură turisticăa Ocean Gate. Celebra epavă, care se află la 3.800 de metri pe fundul Oceanului Atlantic, se află la aproximativ 600 km de coasta provinciei Newfoundland, din Canada.

După descoperirea sa în 1985, epava Titanicului a fost explorată pe larg de scafandri și echipaje submarine. Nava, care era cea mai mare de acest fel la vremea respectivă, s-a scufundat chiar în timpul primei sale călătorii, de la Southampton la New York, în 1912. Din cei 2.200 de pasageri prezenţi la bord, peste 1.500 şi-au pierdut viaţa.

ADVERTISEMENT

Începând cu vara anului 2019, compania americană Ocean Gate oferă mai multe expediții cu submarinul pentru turiștii dornici să viziteze epava Titanicului. Stockton Rush, fondatorul și directorul executiv al companiei, și-a lansat afacerea în 2010, când nu a găsit un submarin de închiriat pentru o expediție proprie, care să-i ofere și serviciile unui echipaj întreg.

“Există epave mai importante și mai puțin cercetate, dar nici una nu se compară cu Titanicul când e vorba de vizibilitate”, spunea Stockton Rush. Fiecare submarin trimis epava Titanicului are la bord un căpitan, trei turiști și un om de știință.

ADVERTISEMENT

“Auzim însă des că potențialii pasageri sunt îngroziți de ideea de a-și face nevoile pe submarin”, a  mai spus Stockton Rush. “Pentru că în majoritatea submarinelor de dimensiuni mici, primești un fel de fustă improvizată și o ceașcă – asta e tot. Dar submarinul nostru e mai ușor și mai mare, are un WC cu o perdea“, a adăugat el.

În momentul de față nu este clar câte persoane se aflau pe submarin. Scufundările din cadrul misiunii durează între 10 și 12 ore şi se întind pe durata mai multor zile din cele opt consacrate sejurului exclusiv pe mare al turiştilor.

ADVERTISEMENT