Life

Suma ireală cu care a fost scoasă la licitație o lămâie veche de aproape 300 de ani. Cum arată, de fapt, fructul

Suma ireală cu care o lămâie veche de aproximativ 300 de ani a fost scoasă la licitație. Cum arată fructul și cum s-a păstrat până acum.
08.02.2024 | 23:08
Suma ireala cu care a fost scoasa la licitatie o lamaie veche de aproape 300 de ani Cum arata de fapt fructul
O lămâie veche de aproape 300 de ani a fost scoasă la licitație. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Suma ireală cu care o lămâie veche de aproape 300 de ani a fost scoasă la licitație. Cumpărătorii au fost foarte interesați de fruct, care ar eși o istorie.

Suma ireală cu care a fost scoasă la licitație o lămâie veche de aproape 300 de ani

O lămâie veche de aproximativ 300 de ani a avut un adevărat succes în cadrul unei licitații care a avut loc la Casa de licitații Brettelss Auctioneers & Valuers din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Această lămâie are 285 de ani și a fost găsită într-un dulap chinezesc. Deși are aproape trei secole, fructul a fost găsit într-o stare foarte bună. Forma sa, dar și detaliile de pe coajă, s-au păstrat aproape în totalitate.

În primă fază, licitația nu a fost luată în serios, deoarece oamenii au crezut că este vorba de o glumă. După aceea, fructul vechi le-a stârnit interesul celor care au participat la licitație.

ADVERTISEMENT

“Ne-am gândit să ne distrăm puțin și să scoatem lămâia la licitație pentru prețul de 20-30 de lire sterline”, au scris cei de la casa de licitații Brettelss Auctioneers & Valuers pe pagina lor de Instagram.

Fructul a fost achiziționat cu peste 1.400 de lire sterline. Dulapul în care a fost găsită a fost și el vândut. Prețul la care a fost cumpărat a fost mai mic, de 32 de lire sterline.

ADVERTISEMENT
Lămâie veche 300 de ani
Lămâia de aproape 300 de ani a fost vândută în urma licitației. Sursa foto: Instagram/Colaj Fanatik

Care este povestea lămâii

Cu toate că e vorba despre o lămâie, nu ar fi doar un simplu fruct, ci are o istorie foarte interesantă. Mai exact, cu foarte mult timp în urmă, ar fi fost adusă din India, oferită ca un gest romantic.

Ulterior, lămâia ar fi rămas în grija celor care au apreciat valoarea ei istorică, dar și gestul făcut în numele iubirii. Mai mult, fructul are și un mesaj scris pe coajă.

ADVERTISEMENT

“Dat de domnul P Lu Franchini la 4 noiembrie 1739 domnişoarei E Baxter”, este textul care a rămas pe lămâie, chiar și după aproape 300 de ani, notează foxbusiness.ro.

“Lămâia a ajuns aici într-un dulap chinezesc obişnuit de la sfârşitul secolului al XIX-lea, era în fundul unuia dintre sertare, am găsit-o când am scos sertarul pentru a face fotografii”, a transmis David Brettell, proprietarul casei de licitații.

ADVERTISEMENT
Tags: