News

Supă cu pene! Asta a primit o pacientă a Spitalului Județean Baia Mare. Conducerea a deschis o anchetă

O femeie care a născut de curând a postat pe internet imagini cu o supă de pui cu pene pe care a primit-o la Spitalul Județean din Baia Mare. Conducerea instituției a anunțat o anchetă.
23.02.2022 | 14:47
Supa cu pene Asta a primit o pacienta a Spitalului Judetean Baia Mare Conducerea a deschis o ancheta
Femeia a publicat imaginile cu prânzul primit la SJBM pe internet. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O tânără mamă care este internată la Spitalul Județean din Baia Mare a postat pe internet o serie de imagini în care apare prânzul pe care l-a primit în secția de Nou Născuți Prematuri: o supă de pui care a făcut-o să îi fie rău, notează Antena 3.

După cum explică femeia, la masa de prânz aceasta ar fi primit o supă de pui cu pene. După ce și-a revenit, ea a fotografiat și filmat meniul primit și publicat imaginile pe internet. La scurt timp acestea au fost preluate de mass media.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului din Baia Mare explică că pentru cele trei mese care sunt oferite pacienților este alocată, în fiecare zi, suma de 20 de lei.

În ceea ce privește situația semnalată de proaspăta mămică, conducerea SJBM a declarat că problema ține de personalul care se ocupă de prepararea hranei pentru bolnavi  și că a început o anchetă în acest sens.

ADVERTISEMENT

“Am şi demarat o anchetă în acest sens. Am înţeles că o singură pacientă a primt genul ăla de supă şi vreau să văd persoanele responsabile şi mă refer aici la bucătari în mod deosebit pentru că au fost neglijenţi”, a declarat George Oros, managerul instituției.

Calitatea hranei oferite pacienților, o problemă veche la spitalul din Baia Mare

Hrana pe care Spitalul Județean din Baia Mare o oferă pacienților a mai fost, în trecut, subiectul unor scandaluri și chiar sancțiuni din partea autorităților.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în luna aprilie a anului 2021, un control desfășurat în acest spital a arătat că bugetul alocat pentru hrănirea persoanelor bolnave a fost redus la jumătate. Conducerea spitalului din acel moment a pus această decizie pe fostul manager, demis pe 1 martie 2021.

După cum au explicat atunci șefii spitalului, cel mai probabil, reducerea bugetului rezervat pentru hrana pacienților a avut loc deoarece fostul manager încerca să economisească bani pentru echipamentele de protecție împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

“Un buget mult constrâns de cheltuielie mari cu materialele sanitare specifice acestor timpuri. Cheltuielile au crescut mult pe partea sanitară, mă refer la echipamente de protecţie. Probabil au reacţionat cu această constrângere bugetară pentru a se face economie. Am şi început să implementez proceduri noi, inclusiv partea de bucătărie. Poate a fost şi o dezorganizare”, declara atunci George Oros.

Controlul realizat de Consiliul Județean Maramureș a aflat că hrana femeilor care abia născuseră a fost redusă la 7 lei, cea a bolnavilor de cancer la 7-8 lei și cea a persoanelor cu ulcer la doar 4 lei.

“La micul dejun era o felie groasă de parizer şi margarina şi puţin gem. Hrana pacientului trebuie să fie sănătoasă şi la cantităţile recomandate de nutriţionist”, declara un membru al CJ Maramureș.

ADVERTISEMENT