Fotbal international

SUPER INTERVIU cu Messi. Ce zice de CR7 şi cînd pleacă de la Barça

Lionel Messi (29 ani) a acordat un amplu interviu revistei britanice Coach Mag, în care a vorbit despre toate lucrurile importante petrecute în cariera sa....
19.01.2017 | 00:00
SUPER INTERVIU cu Messi Ce zice de CR7 si cind pleaca de la Barca
ADVERTISEMENT

Lionel Messi (29 ani) a acordat un amplu interviu revistei britanice Coach Mag, în care a vorbit despre toate lucrurile importante petrecute în cariera sa.

Argentinianul a dezvăluit de ce depinde semnarea unui nou contract cu Barcelona, ce l-a determinat să revină la naţională după ce îşi anunţase retragerea sau ce crede despre rivalul său de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Pe cine idolatrizai când erai mic?

“Desigur că l-am admirat pe Maradona, a fost o inspiraţie pentru mine. De asemenea, când Pablo Aimar a ajuns la cel mai înalt nivel mi-a facut mare plăcere să-l urmăresc”.

Cine te-a ajutat la început la Barcelona?

“A fost dificil pentru mine să-mi părăsesc ţara, dar am devenit bun prieten cu Cesc Fabregas la La Masia. Am rămas buni prieteni si acum”.

ADVERTISEMENT

Ce antrenor a avut cea mai mare influenţă asupra carierei tale?

“De la toţi managerii pentru care am evoluat am avut multe de învăţat, dar mereu te gândeşti la cel care ţi-a dat prima şansă. Acesta a fost Frank Rikjaard pentru mine. Şi-a arătat încrederea în mine când m-a lăsat să mă antrenez cu prima echipă, apoi în primul meci  a început totul pentru mine”.

Cea mai mare provocare depăşită?

 “A trebuit să fac o injecţie cu hormon de creştere când eram copil pentru că nu creşteam suficient de repede, iar Barcelona a acceptat sa plătească. Deşi nu acesta a fost motivul pentru care ne-am mutat, familia a plecat în Spania când aveam 13 ani”. 

ADVERTISEMENT

Care este motivaţia ta?

 “Sa câştig trofee pentru club şi ţară. De asta nu mă uit niciodată în trecut la succesul avut. Voi putea face asta cand mă retrag. În acest moment mă gândesc la viitor, să obţin şi mai mult”.

De ce te înţelegi atât de bine cu Suarez şi Neymar?

 “In primul rând, muncim din greu la antrenamente pentru a reuşi ceea ce se întâmplă în meciuri. Avem însă o conexiune naturală excelentă, prietenia dintre noi, din afara terenului”.

ADVERTISEMENT

Iei în considerare să joci în Premier League?

“Mereu am spus că Barcelona mi-a dat totul şi sunt aici atât timp cât mă vor aici”.

Cine va câştiga titlul în Premier League?

 “Este o ligă foarte competitivă, sezonul trecut a arătat asta, aşa că este foarte dificil să faci o predicţie. Desigur, Pep este un antrenor cu mult succes, se va adapta acolo, dar sunt sigur că va avea succes”.

Cine te-a convins să revii la naţionala Argentinei?

 “După dezamăgirea cauzată de pierderea finalei am avut timp să mă gândesc şi să vorbesc cu oamenii şi am simţit că este decizia corectă de a-mi schimba decizia. Încă am ambiţii mari de a câştiga un trofeu cu Argentina”.

Golul preferat marcat de tine

“Aleg acest gol nu pentru că este frumos, ci pentru importanţă. Este golul cu capul pe care l-am marcat în finala Champions League din 2009. Aveam 1-0 si acel gol a ‘ucis’ meciul”.

Opinia ta despre Cristiano Ronaldo

 “Există un respect mutual. Îl consider un jucător grozav care a reuşit lucruri grozave pentru că exact asta este. Motivaţia mea însa a venit mereu de la faptul că vreau sa reuşesc lucruri bune pentru Barcelona şi Argentina şi pentru fani”.

Cea mai importantă lecţie învăţată din fotbal

 “Că urăsc să pierd. Nu mă afectează doar câteva ore după meci, durează mai mult. Nu suport sentimentul de a pierde. Poţi să te foloseşti de asta pentru a te asigura că vei face orice e nevoie pentru a câştiga”.

28 de trofee a câştigat Messi la Barcelona

5 Baloane de Aur a primit argentinianul de-a lungul carierei

ADVERTISEMENT