Life

Superalimentul pe care este bine să-l consumi înainte de somn. Te ajută să pierzi din kilograme 

Ce superaliment este bine bine să consumi înainte de a te spune la somn. Te ajută să scapi de kilogramele în plus și nu numai
19.02.2024 | 23:08
Superalimentul pe care este bine sal consumi inainte de somn Te ajuta sa pierzi din kilograme
Despre ce aliment este vorba. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Superalimentul pe care trebuie să-l consumi înainte de a te pune la somn, dacă vrei să scapi de kilograme și să-ți fie redus nivelul de zahăr din sânge. Beneficiile sale pentru sănătate sunt multiple.

Superalimentul care te scapă de kilograme. Se consumă noaptea, înainte de somn

Rezultatele pe care le oferă superalimentul se văd chiar de la prima utilizare. Vei scăpa de senzație de oboseală sau de stomac plin. Asta deoarece reglează întreg sistemul digestiv și elimină tot ceea ce este toxic.

ADVERTISEMENT

Se spune că după ora 19:00, cel târziu, să nu mai mâncăm sau să nu mai bem, în afară de apă, nimic. Însă, puțini știu că se pot prepara și consuma ceaiuri considerate miraculoase încă din perioada medicinei vechi.

Superalimentul la care facem referire este, de fapt, o plantă erbacee, care crește în special în zonele tropicale. Chiar dacă aroma sa este puțin picantă, este perfectă pentru sănătate. Se consideră a fi o plantă medicinală.

ADVERTISEMENT

Ghimbirul, alimentul ideal pentru dietă, înainte de somn

Ghimbirul, consumat sub formă de infuzie, adică sub formă de ceai, pe timp de noapte, este ideal mai ales în diete. Ghimbirul este mai degrabă o rădăcină și din cele  mai vechi timpuri i s-au recunoscut proprietățile unice.

Ghimbirul este compus dintr-un ulei numit gingerol și are și capacitatea de a reduce inflamația din corp. Te scapă instant de balonare și poate ameliora grețurile și vărsăturile. Femeile însărcinate, care se confruntă cu astfel de stări, trebuie să consulte, totuși, un doctor înainte de a consuma rădăcina.

ADVERTISEMENT

”Ca „medicament” natural, se știe despre ghimbir că reduce greața și combate gripa, virozele respiratorii și răceala obișnuită. Ghimbirul poate fi utilizat în stare proaspătă, crud sau fiert, ori sub formă de pudră sau ulei. Iată cum te poate ajuta acest aliment când ai anumite probleme de sănătate și de ce merită să-l introduci mai des în alimentația ta.

Cercetările arată că ghimbirul poate avea multe beneficii potențiale pentru sănătate (…) Parfumul și aroma unică de ghimbir provin din uleiurile sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul. Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir, responsabil pentru o mare parte dintre proprietățile sale medicinale, având efecte antiinflamatoare și antioxidante puternice. 

ADVERTISEMENT

Aceste efecte ajută la reducerea durerilor musculare și a celor cauzate de artrită, precum și a crampelor menstruale și ar putea contribui la prevenirea răcelilor și a virozelor respiratorii. De la farmaciile naturiste se poate procura și ghimbirul pulbere, natural. Fitoterapeuții recomandă administrarea de 0.5 – 1.5 g praf de rădăcină de ghimbir, de 3 ori pe zi, înainte de masă pentru ameliorarea cefaleelor, migrenelor și nevralgiilor”, potrivit explicațiilor de pe doc.ro ale dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice

ADVERTISEMENT