Life

Care este cea mai bună metodă de a folosi ghimbir în mâncare. Chef Joseph Hadad are un mic secret

Cea mai utilă soluție pentru a utiliza ghimbir în preparatele culinare. Chef Joseph Hadad și-a dezvăluit ponturile prețioase.
16.01.2024 | 08:20
Care este cea mai buna metoda de a folosi ghimbir in mancare Chef Joseph Hadad are un mic secret
Cea mai utilă soluție pentru a utiliza ghimbir în preparatele culinare. Chef Joseph Hadad și-a dezvăluit ponturile prețioase. Sursa foto: Instagram / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este cea mai bună metodă de a folosi ghimbir în mâncare. Chef Joseph Hadad are un mic secret legat de acest condiment aromat și ușor ”ațos”. Planta este utilizată în medicina tradițională de mii de ani.

Cea mai utilă soluție pentru a utiliza ghimbir în preparatele culinare. Chef Joseph Hadad și-a dezvăluit ponturile prețioase

Cea mai utilă soluție pentru a utiliza ghimbir în preparatele culinare. Chef Joseph Hadad și-a dezvăluit ponturile prețioase. Renumitul bucătar susține că pudra nu are același gust ca rădăcina proaspăt cumpărată din magazin.

ADVERTISEMENT

Ghimbirul care se găsește pe rafturi deja în plicuri, uscat și măcinat, își pierde savoarea fresh, lămâioasă și dulceagă. Atunci când se adaugă în mâncare gospodinele trebuie să țină cont dacă au planta proaspătă sau pulbere.

Într-o singură rețetă se adaugă o linguriță de ghimbir proaspăt, însă dacă se apelează la praful de ghimbir atunci cantitatea se reduce drastic. Mai exact, trebuie să puneți doar un sfert de linguriță de pulbere de ghimbir.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba de adăugarea lui în mâncare cea mai bună metodă este cea treptată. În situația în care doriți ca iuțeala specifică a ghimbirului să ”impregneze” toate aromele este bine să fie adăugat de la bun început.

„Puneți câte puțin și vedeți cum îl percepeți, având în vedere aroma puternică, ținând, însă, cont și de faptul că la fel ca la alte condimente, își intensifică aroma pe măsură ce este gătit.

ADVERTISEMENT

Gingerolul, substanța specifică a ghimbirului are proprietatea de a se schimba, transformând gustul la gătire, pierzând din aromă și intensificând iuțeala. Așa că dacă vreți să se simtă mai curând gustul proaspăt lămâios al ghimbirului, adăugați-l în mâncare spre sfârșitul procesului de gătire. 

Dacă totuși ați adăugat prea mult, puteți repara această greșeală prin compensarea cu mai multe condimente din celelalte sau adăugarea de zahăr ori miere, care să contrabalanseze ghimbirul”, a scris Joseph Hadad pe blogul personal.

ADVERTISEMENT

Cum se folosește corect ghimbirul în mâncare. Cum se păstrează

Joseph Hadad a dezvăluit și cum se folosește corect ghimbirul. Această rădăcină se taie felii sau bucăți mai mari pentru feluri în care se scoate din oală, cum ar fi supele. De asemenea, bucătarul spune că se toacă bastonașe fine pentru stir-fry-uri.

În plus, acest condiment se dă pe răzătoarea mică pentru diverse alte mâncăruri în care nu vrei să îl simți întreg. Dacă începe să aibă pete maronii pentru că a fost lăsat afară sau în frigider, atunci înseamnă că a început să se strice.

Se aruncă partea afectată, la fel și cele care au mucegai. Curățarea ghimbirului se face extrem de ușor cu ajutorul unei linguri cu care se rade coaja, fără a se intra în pulpa rădăcinii. Joseph Hadad îndepărtează cu un cuțit cioturile și apoi scrijelește cu lingura.

„Cioturile respective le puteți folosi pe loc sau usca pentru mai târziu pentru un ceai de ghimbir. Puteți să îl folosiți, însă, foarte bine și fără să îl decojiți, doar spălându-l corespunzător”, a mai notat bucătarul pe Internet.

ADVERTISEMENT
Tags: