Fotbal international

Supercupa Europei: Bayern Munchen – Sevilla 2-1. Javi Martinez le-a adus bavarezilor trofeul. Video

25.09.2020 | 00:17
Supercupa Europei Bayern Munchen  Sevilla 21 Javi Martinez lea adus bavarezilor trofeul Video
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a câștigat ediția 2020 a Supercupei Europei după ce a învins pe Sevilla cu 2-1, după prelungiri, în finala de la Budapesta. A fost primul meci organizat de UEFA care s-a disputat cu spectatori în tribune, la partidă asistând 20.000 de fani ai celor două formații.

Contrar așteptărilor, partida a debutat cu un gol marcat rapid de Sevilla, însă Bayern nu s-a pierdut și a revenit destul de repede pe tabela de marcaj, în urma unei faze de manual la care au participat Muller, Lewandowski și Goretzka.

ADVERTISEMENT

Bavarezii au continuat să domine partida, au avut două goluri anulate cu VAR, însă cea mai mare ocazie a meciului a ratat-o Sevilla în finalul meciului, când En Nesyri nu l-a putut învinge pe Neuer din postură de singur cu acesta. S-a intrat apoi în prelungiri, iar Bayern a fost mai pragmatică și a reușit să se impună prin golul marcat de nou intratul Javi Martinez, aflat, probabil, la ultimul meci în tricoul formației bavareze.

Bayern Munchen – FC Sevilla 2-1 (Goretzka 34, J. Martinez 104 / Ocampos 13 penalty) – VEZI VIDEO

  • Bayern: Neuer – Pavard, Sule, Alaba (112 Boateng), Hernandez (99 J. Martinez) – Goretzka (99 Davies), Kimmich – Sane (70 Toliso), Muller, Gnabry – Lewandowski. Antrenor: Hansi Flick
  • Sevilla: Bounou – Navas, D. Carlos, Kounde, Escudero – Jordan (94 F. Vasquez), Fernando, Rakitic (56 O. Torres) – Suso (73 Gudelj), L. de Jong (56 En Nesyri), Ocampos. Antrenor: Julen Lopetegui
ADVERTISEMENT

Min. 104: GOOOL BAYERN! Javi Martinez înscrie cu o superbă lovitură de cap de la 10 metri. Bayern – Sevilla 2-1.

Min. 92: Ocazie mare pentru Sevilla, care trimite balonul în bară.

Min. 90: Partida se termină 1-1, deși am avut o sumedenie de ocazii la ambele porți. Se intră în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Min. 89. En Nesyri scapă singur cu portarul Neuer, însă nu reușește să-l învingă, portarul german având o intervenție uluitoare.

Min. 52: Lewandowski înscrie ca la antrenament, după o combinație cu Muller, dar golul este anulat cu VAR din cauza unui ofsaid.

ADVERTISEMENT

Min. 34: GOOOL BAYERN! Combinație de manual Muller – Lewandowski – Goretzka și ultimul înscrie cu un șut din interiorul careului. Bayern – Sevilla 1-1.

Min. 13: GOOOL SEVILLA! Ocampos deschide scorul dintr-un penalty acordat pentru un fault comis în careu de Alaba asupra lui Rakitic. Bayern – Sevilla 0-1.


Meciul Bayern Munchen – Sevilla are loc joi, 24 septembrie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul Supercupei Europei, pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta. Bayern Munchen este câştigătoarea Champions League din sezonul trecut, iar Sevilla s-a impus pentru a şasea oară în Europa League.

Bayern Munchena început noua ediţie de campionat fără a solicita federaţiei germane amânarea primei etape pe motiv că jucătorii au avut vacanţa scurtată ca urmare a participării în august la Final 8-ul Champions League la Lisabona. Bavarezii au început ca un taifun, măturând acasă cu Schalke 04 cu norma de acum cunoscută de goluri, opt, la fel ca în sfertul de finală cu Barcelona, doar că acum nu au primit gol.

Sevilla încă nu a intrat în campionat, andaluzii, alături de Barcelona şi Atletico Madrid, fiind programaţi să ia startul abia de la a treia etapă, în acest weekend. A jucat doar meciuri de pregătire, fără a avea un joc oficial în picioare din 21 august, când a câştigat cu 3-2 finala Europa League în faţa lui Inter.

Bayern Munchen – Sevilla Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look TV

Partida Bayern Munchen – Sevilla se joacă joi, 24 septembrie, de la ora 22:00, pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta şi este transmisă în direct pe posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. O altă variantă este să intraţi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări jocul în format LIVE VIDEO. Arbitru este englezul Taylor.

Supercupa Europei reprezintă un meci eveniment în fotbalul de pe continent, întrucât este prima partidă sub egida UEFA de la declanşarea pandemiei de coronavirus, în martie care se va desfăşura cu un maximum de 20.000 de spectatori în tribune.

Hansi Flick furios că se joacă cu spectatori

Această decizie l-a înfuriat însă peste măsură pe Hansi Flick, antrenorul campioanei Europei, care susţine că este o hotărâre luată în pripă, cu posibile consecinţe dezastruoase, pentru că tocmai în aceste zile Ungaria, cu precădere Budapesta, se confruntă cu o creştere semnificativă a cazurilor de COVID 19.

“Nu înţelegem de ce trebuie să mergem la Budapesta şi să ne expunem, atâta timp cât a fost permis accesul unui număr destul de important de spectatori. Ştim că aproape 3000 de suporteri ai noştri vor face deplasarea, ceea ce ne bucură ca aport însă ne îngrijorează pentru că există riscul la revenirea în Bavaria să declanşeze un serios focar de infecţii. Trebuia jucat ca şi până acum fără public până ce pandemia era definitiv stopată”.

Lipseşte marcatorul golului victoriei pentru Bayern în finala Champions League

În privinţa problemelor de lot, Bayern ar putea fi lipsită la acest meci de aportul tocmai a celui care a marcat golul prin care s-a câştigat Champions League. Francezul Kingsley Coman este accidentat, ceva frecvent pentru el, în rest Hansi Flick are tot lotul la dispoziţie. La Sevilla a ajuns în această vară vicecampionul mondial Ivan Rakitic, croatul părăsind pe Barcelona.

Pentru bookmakeri, Bayern Munchen pare a fi un balaur cu şapte capete, pentru că are cotă de numai 1,35 pentru câştigarea trofeului, faţă de 8,50 primită de Sevilla. Ambele echipe au în palmares câte o victorie în Supercupa Europei, Bayern pierzând în alte trei rânduri şi Sevilla de patru ori.

ADVERTISEMENT