Sport

Suporterii FCSB protestează dur: ”Veniți și jucați toți în Ghencea pe banii CSA Steaua! Armata are fonduri…”

FCSB a fost interzisă în Ghencea pentru ca echipa de rugby a CSA Steaua să joace un meci în care Universitatea Cluj era gazdă!
24.09.2021 | 19:06
Suporterii FCSB protesteaza dur Veniti si jucati toti in Ghencea pe banii CSA Steaua Armata are fonduri
ADVERTISEMENT

Suporterii FCSB au luat foc după ce au aflat că meciul de rugby dintre CSA Steaua și Universitatea Cluj, în care ardelenii erau gazde, s-a jucat pe noul stadion din Ghencea pe cheltuiala Clubului Sportiv al Armatei.

În semn de protest, fanii echipei finanțate de Gigi Becali invită toți adversarii echipelor de fotbal și de rugby a CSA să joace în Ghencea, pe cheltuiala Armatei.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Mustață: ”Îl vom informa și pe premier”

Liderul galeriei FCSB, Gheorghe Mustață este în conflict deschis cu reprezentanții CSA Steaua. Acesta a făcut numeroase demersuri, inclusiv în instanță, pentru a dovedi că FCSB este continuatoarea vechii structuri sportive a Armatei, Steaua.

Între timp, patronul FCSB, Gigi Becali pare să se fi resemnat cu ideea că echipa lui nu este Steaua, dar tot a încercat să joace meciurile de acasă pe noua arenă din Ghencea.

ADVERTISEMENT

Încă de la sfârșitul lunii iulie Becali a făcut o solicitare în acest sens către conducerea CSA Steaua. Răspunsul primit a fost ambiguu și scotea în evidență prioritatea pe care o au echipele de fotbal și de rugby ale CSA.

Ca să nu permită accesul echipei FCSB în Ghencea, oficialii secției de rugby a CSA i-au invitat pe cei de la Universitatea Cluj să joace ultimul meci din cadrul sezonului regulat al SuperLigii Naționale de rugby în Ghencea, deși ardelenii ar fi trebuit să fie gazdele acestei confruntări.

ADVERTISEMENT

”Dacă se confirmă faptul că CSA a plătit deplasarea echipei de rugby Universitatea Cluj pentru ca aceasta să joace în Ghencea și returul, așa cum a jucat și turul, vom face o adresă către domnul Ministru al Apărării să vina toți în Ghencea și să joace acolo și fotbal și rugby.

Cine vrea să fie primit să joace acolo, pe banii CSA. Asta ne demonstrează că Armata are bani! Atunci îl vom informa și pe domnul Câțu, premierul României, că atunci când are nevoie de bani să construiască ceva în țara aceasta să apeleze la Armata, că au destui”, a răbufnit liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, în direct la Radio Sport 1.

ADVERTISEMENT

Bogdan Marinescu, managerul secției de rugby CSA Steaua: ”Eu i-am invitat”

Că meciul de rugby ”U” Cluj – CSA Steaua se va juca pe arena din Ghencea se știa deja de mai multă vreme. Foarte multă lume a speculat că ar fi doar un tertip al CSA pentru a bloca accesul celor de la FCSB în Ghencea.

Echipa de rugby a Armatei a profitat de situația financiară dezastruoasă a universitarilor și i-a invitat să joace pe noul stadion din Complexul Sportiv Ghencea meciul din ultima etapă a SuperLigii Naționale.

Managerul secției de rugby a CSA, Bogdan Marinescu susține că ardelenii și-ar fi plătit singuri deplasarea, dar a mărturisit că dacă nu vor avea această posibilitate este dispus să achite el costurile.

”Nu plătește Steaua deplasarea (CSA Steaua – n.r.), dacă e să o plătească cineva, o plătesc eu personal. Mi-am dorit foarte mult să inaugurez stadionul pentru rugby.

Eu i-am rugat pe cei de la Cluj și le-am spus că-mi doresc foarte mult să inaugurăm acest stadion. Chiar vreau să le mulțumesc celor de la Cluj că au făcut un efort.

Eu știu că-și vor plăti ei deplasarea, dar dacă au nevoie de sprijin financiar îl voi acorda eu pe persoană fizică”, a declarat Bogdan Marinescu, pentru Prosport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni: 1,78 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT