Sport

Surpriză în La Liga! Diego Simeone pleacă de la Atletico Madrid după aproape 12 ani

Diego Simone (52 de ani) a luat decizia să își dea demisia de la Atletico Madrid și l-a anunțat deja pe președintele clubului. Argentinianul a fost antrenorul madrilenilor 11 ani.
10.01.2023 | 16:00
Surpriza in La Liga Diego Simeone pleaca de la Atletico Madrid dupa aproape 12 ani
11 ani a antrenat Diego Simeone pe Atletico Madrid. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cutremur la Atletico Madrid, după ce Diego Simeone a anunțat conducerea clubului că nu va mai continua la echipă din vară.

Diego Simeone nu va mai continua la Atletico Madrid. Apusul unei ere pentru spanioli

„Plăpumarii” rămân fără antrenor după mai bine de 11 ani. Diego Simeone a venit la Atletico în decembrie 2011 și potrivit El Chiringuito TV, l-a anunțat pe directorul executiv Miguel Angel Gil Marín că își va rezilia contractul la finalul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Astfel, peste cinci luni, Diego Simeone o va părăsi pe Atletico Madrid. Ultimul său meci pe bancă va fi în deplasare cu Villarreal, pe data de 4 iunie.

Pentru Diego Simeone, acest sezon a fost unul de coșmar, chiar dacă echipa se află pe locul cinci în clasament, la egalitate de puncte cu Villarreal, însă la 14 puncte de liderul Barcelona.

ADVERTISEMENT

Și parcusul european a fost unul slab pentru Atletico Madrid, care a terminat pe locul patru în Liga Campionilor, într-o grupă accesibilă cu Porto, Bruges și Leverkusen, cu doar cinci puncte.

Diego Simone a scris istorie pe banca lui Atletico Madrid

Diego Pablo Simeone a transformat-o pe Atletico Madrid într-o forță în european și Spania. A câștigat de două ori Europa League, Supercupa Europei și a jucat două finale de UEFA Champions League, ambele pierdute în fața rivalilor de la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

În total, a câștigat 8 trofee, ultimul în 2021, când a câștigat titlul în La Liga. Mai are în palmares un titlu de campion în 2014, o Cupa Regelui și o Supercupa Spaniei. „Cholo” mai are contract până în vara lui 2024, însă nu vrea să mai continue.

Criticat de multe ori pentru jocul inestetic al lui Atletico, cifrele susțin strategia implementată de argentinian: 603 meciuri, 353 de victorii, 140 de egaluri și doar 110 înfrângeri în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Dacă luăm în calcul și cei mai bine de cinci ani petrecuți ca jucător la Atletico Madrid, putem trage concluzia că acest club face parte din viața sa și viceversa. Fostul mijlocaș a îmbrăcat tricoul alb-roșu în perioada 1994-1997 și 2003-2005.

ADVERTISEMENT