Sport

Surpriză pe piața media: cine transmite la tv Farul – HJK Helsinki din play-off-ul Conference League

Au fost cumpărate drepturile TV pentru primul meci al dublei dintre Farul Constanța și HJK Helsinki.
22.08.2023 | 23:04
Surpriza pe piata media cine transmite la tv Farul  HJK Helsinki din playofful Conference League
PRO Arena va transmite meciul dintre Farul Constanța și HJK Helsinki. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Farul Constanța se duelează cu HJK Helsinki în playoff-ul Conference League. Pentru meciul tur, cel de la Ovidiu, au fost cumpărate drepturile TV. Meciul e joi, de la ora 20:00.

Farul Constanța vrea în grupele Conference League

Meciul tur cu campioana Finlandei va fi transmis de PRO Arena, post TV ce tocmai a cumpărat drepturile de televizare ale meciului. Trustul PRO a mai transmis și alte meciuri europene în această vară, ale lui FCSB, dar pe postul principal, PRO TV.

ADVERTISEMENT

Meciul va fi primul din dubla ce poate marca cea mai mare performanță europeană din istoria clubului Farul. Calificarea în grupele unei competiții europene va fi cea mai mare realizare europeană a camoioanei.

Pentru meciul retur, ce se va juca pe 31 august, la Helsinki, nu s-a stabilit încă deținătorul de drepturi TV. Celălalt meci românesc de joi, Sepsi OSK – Bodo/Glimt, este tot de laora 20.00 și transmis de Prima TV și Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Joi, de la ora 20:00, la București se va mai juca un meci din preliminariile Conference League, manșa tur a dublei dintre Dinamo Kiev și Beșiktaș. Antrenorul Mircea Lucescu a prefațat partida.

Tot în Giulești vom juca și cu Beșiktaș. E un stadion extraordinar, suporterii Rapidului au fost prezenți și ne-au dat o mână de ajutor. Cu Beșiktaș va fi o atmosferă frumoasă.

ADVERTISEMENT

Ne așteaptă un meci greu, jumătate de stadion va fi umplut de fanii lor, sunt foarte aproape. Nouă ne lipsesc suporterii”, a spus Mircea Lucescu, înaintea meciului.

Hagi, probleme de lot

Gică Hagi nu se va putea bucura de un lot complet. Mihai Popescu nu va putea fi folosit de Hagi. În schimb, Louis Munteanu, cel mai tare transfer al verii făcut de campioana en-titre, va putea evolua împotriva finlandezilor.

ADVERTISEMENT

Popescu a ieșit și el accidentat, are ceva la umăr. Vom vedea dacă ne putem baza pe el, trebuie să facă analize amănunțite. Trebuie să te implici în dueluri și să câștigi mingea. Am început meciul prost, s-a văzut că e ceva în neregulă când cel mai puternic fundaș al nostru a căzut după un duel cu unul de la Rapid care e atâta (n.r. – arată degetul mic de la mână). Asta zice multe în plan negativ, despre conectare, despre atenție și despre a face lucrurile cum trebuie. Cel mai puternic fundaș al nostru, foarte bun la cap, câștigase dueluri de 100% la cap, a căzut cu cel mai mic și mai subțire de la ei.           

Louis Munteanu e jucătorul nostru, cred că poate să facă diferența, dacă echipa joacă bine. Pentru că e doar un jucător din lotul nostru. Fotbalul e un sport de echipă, nimeni nu câștigă meciul singur. Noi trebuie să avem un joc solid, pentru ca unii jucători să poată avea ocazia să facă diferența. Noi trebuie să fim din nou ca anul trecut, să avem spiritul pe care l-am arătat campionatul trecut. Cât de bine alergam, ce presing făceam în jumătatea adversă, ce atacuri rapide aveam! Sunt fluctuații, eu asta sper, că sunt neobișnuiți cu jocurile din trei în trei zile. Munteanu poate juca joi, cu Helsinki.     

Perioada de transferuri nu e încheiată pentru Farul, e liberă încă, e deschisă. Cât e deschisă, mai pot veni jucători. Dar fundași centrali nu avem nevoie, eu zic că avem oameni pe postul acela, stăm bine“, a declarat Gică Hagi.

ADVERTISEMENT