Sport

A murit Dan Ionescu, omul care a descoperit zeci de fotbaliști. Omagiul adus de Gică Hagi

Fotbalul românesc a pierdut astăzi unul dintre cei mai importanți oameni din istorie.
22.08.2023 | 21:55
A murit Dan Ionescu omul care a descoperit zeci de fotbalisti Omagiul adus de Gica Hagi
Dan Ionescu a murit. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Doliu în fotbalul românesc. Dan Ionescu, fost vicepreședinte al Federației Române de Fotbal, a murit la vârsta de 78 de ani. A fost unul dintre cei mai mari cautători de talente din istoria fotbalului românesc.

Dan Ionescu a murit

Vestea a fost dată de familia lui, care a postat un mesaj prin care anunța decesul său chiar pe pagina de Facebook a lui. Postarea a strâns zeci de reacții.

ADVERTISEMENT

Cu multă tristețe vă anunțăm că după o scurtă și fulminantă suferință, Dan Ionescu a trecut azi la Domnul, lăsând în urmă atât familia îndurerată, cât și foarte mulți prieteni din Federația Română de Fotbal al cărei vicepreședinte a fost.

Pentru cei care doresc sa îi fie alaturi pe ultimul drum și sa-și ia rămas bun, trupul neînsuflețit va fi depus la capela Reînvierea, azi, 22 august, urmând ca miercuri, 23 august, în jurul orelor 15.00 să se citească slujba Stâlpilor pentru cel adormit.

ADVERTISEMENT

Slujba înmormântării va avea loc joi, 24 august, ora 12.00, la cimitirul Reînvierea. Dumnezeu să-l ierte și sa-l odihnească“, a fost mesajul postat de familie pe pagina lui de Facebook.

Dan Ionescu, fostul director al Centrului Național „Luceafărul” și fost șef al Departamentului Copii și Juniori din cadrul FRF, a avut, în ceea ce privește proiectele de creștere de jucători, colaborări inclusiv cu Gheorghe Hagi. El a înființat școala de fotbal Luceafărul, una dintre cele mai bune din țară.

ADVERTISEMENT

Patronul-antrenor de la Farul Constanța și-a manifestat supărarea față de dispariția celui cu care a lucrat în diverse proiecte, inclusiv în Cupa Hagi.

Ne-a părăsit Dan Ionescu, unul dintre cei mai importanți căutători de talente din fotbalul românesc. Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un om important pentru cariera mea de fotbalist“, a spus Gheorghe Hagi.

Și Marcel Pușcaș și-a manifestat tristeța față de dispariția lui Dan Ionescu. El spune că, deși și-a dedicat 60 de ani fotbalului, în ultimii 10 ani fotbalul românesc nu a știut să îl aprecieze așa cum merita.

ADVERTISEMENT

Azi, din păcate, a mai plecat și prietenul prof. DAN IONESCU. A fost președintele clubului Olimpia București, întemeietorul și coordonatorul centrului LUCEAFĂRUL București al FRF si directorul compartimentului de juniori al FRF mai bine de 20 de ani. Și-a dedicat peste 60 de ani sportului. A fost de departe cel mai bun in activitatea cu juniorii țării.

Am pierdut o valoare pe care unii în ultimii 10 ani n-au știut s-o prețuiască”, e o parte din mesajul scris pe Facebook de Marcel Pușcaș.

ADVERTISEMENT
Tags: