News

Sute de plaje din Grecia, redeschise oficial. În ce condiții se poate sta la soare sau în apă

16.05.2020 | 15:02
Sute de plaje din Grecia redeschise oficial In ce conditii se poate sta la soare sau in apa
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Grecia au anunțat că peste 500 de plaje au fost redeschise, sâmbătă, în contextul în care țara se pregătește pentru sezonul turistic.

Peste 500 de plaje din Grecia, redeschise oficial

Grecia a anunțat, sâmbătă, că a redeschis peste 500 de plaje, în cadrul planului de relaxare a măsurilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus și în încercarea de a deschide cât mai repede sezonul turistic, informează Digi24.

ADVERTISEMENT

Grecii au putut astfel să iasă și să se bucure de soare și apă pentru prima dată, după ce autoritățile au decis să relaxeze și mai mult măsurile impuse pe durata ultimelor două luni.

În plus, redeschiderea plajelor a coincis și cu un val de căldură, astfel că grecii s-au îndreptat în număr ridicat spre malul mării.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă plajele au fost deschise din nou, acest lucru a venit la pachet cu o serie de măsuri speciale. Astfel, au fost impuse măsuri de distanțare fizică, motiv pentru care pe o suprafață de 1.000 mp vor putea face plajă cel mult 40 de persoane.

Grecii pot face plajă în anumite condiții

În plus, distanța dintre tijele umbrelelor trebuie să fie de cel puțin patru metri, potrivit măsurilor de protecție impuse de la Atena.

ADVERTISEMENT

În Alimos, la sud de capitala Greciei, oamenii au stat la coadă o vreme îndelungată pentru a fi siguri că prind un loc la plajă.

Autoritățile din Grecia au gestionat foarte bine cazurile de coronavirus și au anunțat un bilanț total de puțin peste 2.800 de îmbolnăviri și 160 de decese din cauza COVID-19.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, de pe 4 mai, Grecia a început etapa de relaxare a măsurilor impuse la jumătatea lunii martie, mai ales că țara se bazează foarte mult pe turism, sector pe care plănuiește să îl redeschidă în viitorul apropiat.

Astfel, de pe 18 mai se vor redeschide obiectivele arheologice, iar călătoriile în interiorul Greciei și spre Creta vor fi din nou permise. Ulterior, de pe 25 mai, vor fi permise și vizitele către restul insulelor.

„Acesta este un punct de inflexiune esenţial în eforturile noastre şi trebuie să reuşim”, a declarat ministrul protecţiei civile Nikos Hardalias.

ADVERTISEMENT
Tags: