Sport

Svitolina, reacție dură după haosul de la turneul campioanelor. “Este groaznic!”

Elina Svitolina a avut o reacție dură după haosul de la turneul campioanelor. Jucătoarea de tenis și-a arătat supărarea după condițiile groaznice din Cancun.
07.11.2023 | 16:25
Svitolina reactie dura dupa haosul de la turneul campioanelor Este groaznic
Elina Svitolina a avut o reacție dură după haosul de la turneul campioanelor. Jucătoarea de tenis și-a arătat supărarea după condițiile groaznice din Cancun. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Condițiile meteorologice din Cancun, Mexic, au creat situații groaznice pentru jucătoarele de tenis. Elina Svitolina a avut o reacție dură după haosul de la turneul campioanelor. Sportiva nu s-a abținut și a discutat despre modul în care s-a desfășurat competiția din America Centrală.

Svitolina, reacție dură după haosul de la turneul campioanelor

Organizatorii competiției din Cancun, Mexic, au fost depășiți din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Astfel, programul jucătoarelor a suferit mai multe modificări neașteptate, iar acest lucru a dus la amânarea finalei cu o zi, 6 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Din cauza unor furtuni care au avut loc în ultima săptămână, terenurile de antrenament, cât și cel central, au fost afectate. Gazdele turneului nu au putut remedia probleme în timp util, astfel în cât programul să aibă de suferit. Astfel, jucătoarele și-au exprimat nemulțumirile.

În acest sens, și Elina Svitolina a avut o reacție dură după haosul de la turneul campioanelor. Locul 25 mondial nu a fost prezent la competiția din Mexic. Însă, jucătoarea de tenis din Ucraina și-a arătat susținerea față de colegele sale din WTA.

ADVERTISEMENT

“Am văzut că terenul nu era pregătit. Nu știu de ce WTA a vrut să găzduiască turneul în Cancun. Este păcat că cele mai bune opt jucătoare din lume joacă în aceste condiții. Ca să fiu sinceră, este groaznic pentru sportul nostru”, a spus Elina Svitolina, potrivit celor de la Daily Mail.

Swiatek, aproape de locul 1 mondial după finala din Cancun

Jucătoarea poloneză este aproape de o performanță incredibilă. Dacă Iga Swiatek va câștiga finala cu Jessica Pegula aceasta va avea șansa de urca chiar pe primul loc WTA. Meciul cu americanca de pe locul 5 WTA ar însemna o revenire pe primul loc mondial pentru Swiatek. Un lucru remarcabil, având în vedere că la Turneul Campioanelor din Cancun, Mexic, aceasta a reușit să elimine actualul lider WTA, Aryna Sabalenka.

ADVERTISEMENT

“Nu pot să spun cu adevărat cum o să mă descurc în finală pentru că este prima oară când voi juca un ultim act la Turneul Campioanelor. Doar îmi ating obiectivele și visele, încerc mereu să-mi amintesc asta.

Bineînțeles că nu este ușor. Este foarte multă presiune, pentru că e şi locul unu mondial în joc, dar încerc să nu mă gândesc foarte mult la miză, ci să mă bucur de meci, de experienţă.

ADVERTISEMENT

Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge la acest nivel, încerc doar să fiu recunoscătoare pentru ce realizez. Nu contează dacă am 22 de ani, simt că sunt mai în vârstă”, a spus Swiatek la conferinţa de presă după semifinală.

ADVERTISEMENT