Sport

Scrisoarea unui fan de 6 ani care a emoţionat toată Anglia! Ce a făcut puştiul cu puţinii bani de mâncare pe care îi avea

Clubul englez Swindon Town activează în liga a treia și are unul dintre cei mai simpatici fani, Joe, în vârstă de 6 ani și jumătate, care a trimis grupării o scrisoare impresionantă.
16.02.2022 | 16:18
Scrisoarea unui fan de 6 ani care a emotionat toata Anglia Ce a facut pustiul cu putinii bani de mancare pe care ii avea
ADVERTISEMENT

Swindon Town se află pe locul 7 în League 2, a treia divizie a campionatului Angliei, cu 46 de puncte după 32 de etape, și are șanse mari să urce în clasament pe unul dintre locurile care să-i permită să dispute barajul pentru promovarea în League 1.

Joe vrea să meargă la meciurile lui Swindon Town, dar mama lui nu are bani pentru mâncare

În era digitalizării, clubul englez Swindon Town, care activează în a treia divizie a țării, League 2, a primit un plic în care era scrisoarea unui puști de 6 ani și jumătate, Joe.

ADVERTISEMENT

Povestea lui i-a impresionat atât de mult pe diriguitorii grupării, încât au declanșat o adevărată campanie de găsire a copilului.

Scrisoarea descrie, în câteva cuvinte, viața grea pe care o duce familia micuțului, dar este și o adevărată lecție de viață dată de un copil care încă nu a împlinit 7 ani.

ADVERTISEMENT

Mama nu are bani să-mi dea să vin la meciurile lui Swindon Town pentru că nu are bani de mâncare și trebuie să-mi plătească masa pe care o iau la școală.

Îmi place de la Swindon Town de Harry McKirdy. Într-o zi voi veni la un meci al lui Swindon Town”, este scris în misiva semnată „Joe, în vârstă de 6 ani și jumătate”.

ADVERTISEMENT

Micul Joe i-a dat bani favoritului lui de la Swindon Town, Harry McKirdy

Dar gestul care i-a impresionat până la lacrimi pe oficialii clubului a fost acela că Joe a lipit pe hârtia pe care a așternut respectivele rânduri trei monede, în valoare totală de 26 de pence, circa 0,35 de dolari, adică aproximativ 0,3 euro.

Joe a transmis clar la cine dorește să ajungă bănuții respectivi. „Pentru Harry”, apare în partea de jos a scrisorii.

ADVERTISEMENT

Swindon Town a lansat două apeluri pentru a-l găsi pe Joe

Imediat, diriguitorii clubului au lansat o campanie pentru găsirea lui Joe. „Am primit această scrisoare de la fanul lui Swindon Town, Joe, în vârstă de 6 ani și jumătate. Ne-ar plăcea să luăm legătura cu Joe, dar nu avem o adresă.

Dacă cineva recunoaște scrisul sau crede că știe cine este Joe, este rugat să scrie un e-mail la supporters@swindontownfc.co.uk”, pe twitter de clubul englez. Asta se întâmpla aseară.

Azi, gruparea a revenit cu un nou mesaj. „Dorim să le mulțumim tuturor celor care ne-au contactat în căutarea lui Joe.

Îî căutăm pe Joe și pe familia lui și, după ce îi vom contacta, ne vom asigura că vor ajunge la un meci al echipei noastre, iar clubul va avea grijă de ei”, a scris clubul în cursul zilei.

Harry McKirdy a ajuns la Swindon Town în vara anului 2021

Atacantul Harry McKirdy va împlini 25 de ani pe 29 martie și și-a făcut junioratul la Stoke City și Aston Villa. Nu a jucat niciun meci la echipa de seniori a „Leilor”, fiind împrumutat la mai multe echipe.

Harry McKirdy
Harry McKirdy, preferatul lui Joe, a marcat 10 goluri pentru Swindon Town în actuala ediție de campionat. Sursa foto: swindonadvertiser.co.uk

În 2019 i-a expirat contractul cu Aston Villa, după care a jucat un sezon la Carlisle United și altul la Port Vale, iar în iulie 2021 a semnat cu Swindon Town. Pentru echipa din a treia ligă a fotbalului englez a marcat 10 goluri în 20 de etape.

 

ADVERTISEMENT