News

Tânăr dat dispărut de 10 zile, găsit mort într-un lac din Hunedoara. Fratele său a făcut descoperirea

Un tânăr din Hunedoara, dat dispărut de familie, a fost găsit fără viață într-un lac. Trupul neînsuflețit a fost descoperit de fratele său.
25.04.2024 | 16:54
Tanar dat disparut de 10 zile gasit mort intrun lac din Hunedoara Fratele sau a facut descoperirea
Tânăr dat dispărut de 10 zile, găsit mort într-un lac din Hunedoara. Foto ISU Hunedoara
ADVERTISEMENT

Un tânăr din Hunedoara, care a fost dat dispărut acum zece zile, a fost găsit mort într-un lac de acumulare. Macabra descoperire a fost făcută chiar de fratele acestuia, în timpul căutărilor alături de un pompier.

Un tânăr dat dispărut a fost găsit mort, în Hunedoara

Tragedie într-o familie din Hunedoara, aici unde un bărbat de 23 de ani a fost găsit fără viață. Tânărul dispăruse în urmă cu mai bine de o săptămână. El a fost găsit înecat în lacul de acumulare de la Sântămăria Orlea, lângă Haţeg.

ADVERTISEMENT

Pe 14 aprilie 2024, victima a fost văzută de câțiva oameni în timp ce striga după ajutor, după ce ar fi căzut în apă. La zece zile de la semnalarea incidentului, familia a primit cea mai cruntă veste. Trupul neînsuflețit al tânărului a fost descoperit în lac.

Timp de câteva zile a fost căutat fără încetare, inclusiv de rude. După trei zile, căutările au încetat, din cauza creșterii nivelului apei în aval. ISU Hunedoara anunțase că vor fi reluate când starea vremii va permite acest lucru.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ISU au informat că au fost folosit și un detector care utilizează inteligenţa artificială pentru găsirea tânărului dat dispărut. De asemenea, la intervenție au participat scafandri din structurile Salvamont-Salvaspeo din judeţele Hunedoara, Gorj, Mureş şi Harghita şi pompieri militari din cadrul ISU Hunedoara.

Trupul bărbatului, transportat la Medicina Legală

Cadavrul a fost scos la suprafață, fiind descoperit miercuri, 24 aprilie, chiar de fratele bărbatului și un pompier aflat în timpul liber. Acesta s-a întâlnit cu salvatorul și l-a rugat să meargă cu el pentru a verifica dacă apa a scos trupul fratelui său la suprafață.

ADVERTISEMENT

„Apelul la numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, a fost efectuat de un pompier al Detașamentului Hunedoara, aflat în timpul liber în Sântămăria Orlea, care s-a întâlnit cu fratele victimei.

La solicitarea acestuia, s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, să verifice dacă apa nu a scos corpul la suprafață. Asta s-a și întâmplat. Astfel că, în urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara și Totești, s-au deplasat cu o barcă și cu o autospecială de intervenție”, a transmis ISU Hunedoara.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns și polițiștii pentru desfășurarea cercetărilor. Ancheta va stabili în ce circumstanțe s-a produs tragedia. Trupul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală.

ADVERTISEMENT
Tags: