News

Țara care a scăpat definitiv de transmiterea comunitară a Covid-19. Au mai rămas 23 de cazuri de infectare

09.08.2020 | 15:00
Tara care a scapat definitiv de transmiterea comunitara a Covid19 Au mai ramas 23 de cazuri de infectare
ADVERTISEMENT

Noua Zeelandă a celebrat 100 de zile fără transmitere comunitară a virusului, conform unui comunicat al oficialilor din domeniul sănătății.

Directorul general al serviciilor de sănătate, Ashley Bloomfield, a anunțat că Noua Zeelandă are toate motivele să se bucure, însă cetățenii ar trebui să rămână precauți.

ADVERTISEMENT

Noua Zeelandă are momentan 23 de cazuri active de infectare cu Covid-19, toate fiind depistate la graniță atunci când persoanele infectate voiau să intre în țară.

Noua Zeelandă a scăpat de transmiterea comunitară a noului coronavirus

Oficialii din domeniul sanitar se tem că boala poate să revină oricând la ei în țară, așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori și cu alte zone de pe glob unde Covid-19 dispăruse.

ADVERTISEMENT

„Am văzut în străinătate cât de repede a reapărut virusul şi s-a răspândit în zone în care fusese sub control şi trebuie să fim pregătiţi să izolăm rapid orice cazuri viitoare în Noua Zeelandă. Fiecare persoană din echipa de cinci milioane a populației din Noua Zeelandă are un rol de jucat în aceasta”, a afirmat el, citat într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Noua Zeelandă a depistat primul caz de Covid-19 în 26 februarie, ultimul caz de transmitere comunitară fiind înregistrat în 1 mai 2020.

ADVERTISEMENT

Țara s-a închis total pentru străini, cu excepția rezidenților și a cetățenilor din Noua Zeelandă. Populația a fost carantinată în masă în 25 martie și a durat 5 săptămâni.

În prezent, în Noua Zeelandă restricțiile au fost majoritatea eliminate, însă granițele au rămas în continuare închise.

ADVERTISEMENT

Noua Zeelandă are 1.569 de cazuri confirmate de infectare cu Covid-19, în timp ce 22 de persoane au murit în Noua Zeelandă după ce s-au infectat cu Covid-19. La o populație de 5 milioane de locuitori, Noua Zeelandă a efectuat 494.481 de teste. Între timp, 1.524 de persoane s-au recuperat total după ce au avut Covid-19, astfel că au rămas 23 de cazuri active.

ADVERTISEMENT