News

Țara care nu va mai publica bilanțul epidemiei de coronavirus. Au fost șterse toate datele din ultimele luni

07.06.2020 | 14:48
Tara care nu va mai publica bilantul epidemiei de coronavirus Au fost sterse toate datele din ultimele luni
ADVERTISEMENT

Brazilia, țara care nu va mai publica bilanțul epidemiei de coronavirus, a dispus ștergerea datelor oficiale din ultimele luni legate de infecțiile COVID-19.

Țara care nu va mai publica bilanțul epidemiei de coronavirus

Brazilia a luat o decizie controversată, fiind țara care nu doar că nu va mai publica bilanțul epidemiei de coronavirus, ci a dispus și ștergerea datelor colectate în ultimele luni despre infecțiile COVID-19, notează BBC.

ADVERTISEMENT

Astfel, datele despre epidemia de coronavirus din Brazilia au fost șterse de pe un site ce aparține guvernului, în timp ce locuitorii țării sunt nemulțumiți de modul în care președintele Jair Bolsonaro a gestionat criza cauzată de noul coronavirus.

Ministrul Sănătății a declarat că, de acum încolo, va prezenta doar cazurile noi și decesele la fiecare 24 de ore și nu va mai oferi date despre cifrele totale, așa cum face majoritatea statelor lumii.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată după ce șeful statului a declarat că datele totale nu reflectă tabloul actual al epidemiei.

Președintele spune că bilanțul total nu reflectă imaginea actuală

Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume ca număr de cazuri COVID-19 și a înregistrat de curând cele mai multe decese noi decât orice altă țară.

ADVERTISEMENT

Statul sud-american a înregistrat oficial peste 640.000 de cazuri de coronavirus, dar se crede că numărul este și mai mare, întrucât nu sunt făcute suficiente teste. Peste 35.000 de persoane au decedat în Brazilia ca urmare a infecției COVID-19.

Liderul extremei de dreapta din Brazilia a criticat ignorarea recomandărilor OMS în ceea ce privește distanțarea socială, în timp ce șeful statului s-a alăturat de mai multe unor proteste.

ADVERTISEMENT

Bolsonaro a scris pe Twitter că „datele cumulate nu reflectă momentul în care se află țara”, dar nu a explicat decizia de elimina informațiile strânse de la începutul epidemiei. În schimb, acesta a adăugat că măsurile au fost luate „pentru a îmbunătăți raportarea cazurilor”.

Decizia a fost criticată deja de jurnaliști și de politicienii brazilieni. Eliminarea datelor a fost făcută imediat după ce Brazilia a raportat peste 1.000 de decese timp de patru zile consecutiv.

 

ADVERTISEMENT