Life

Țara care oferă permise de conducere gratuite. E vecină cu România și caută de zor șoferi

Națiunea care dă permise de conducere gratuite cetățenilor. Se află foarte aproape de țara noastră și are nevoie de șoferi.
01.03.2024 | 16:05
Tara care ofera permise de conducere gratuite E vecina cu Romania si cauta de zor soferi
Națiunea care dă permise de conducere gratuite cetățenilor. Se află foarte aproape de țara noastră și are nevoie de șoferi. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Țara care oferă permise de conducere gratuite. E vecină cu România și caută de zor șoferi. Guvernul intenționează să acorde sume importante pentru acest proiect. De ce au luat politicienii această decizie.

Națiunea care dă permise de conducere gratuite cetățenilor. Se află foarte aproape de țara noastră și are nevoie de șoferi

Națiunea care dă permise de conducere gratuite cetățenilor. Se află foarte aproape de țara noastră și are nevoie de șoferi, în special în sectorul transporturilor de mărfuri și persoane, unde există o lipsă acută de personal.

ADVERTISEMENT

Țara care a elaborat un program de formare a conducătorilor auto este Ungaria. Proiectul de lege a fost discutat pentru prima oară în urmă cu aproximativ un an, iar acum au fost oferite mai multe informații cetățenilor.

Statul a oferit o finanțare în valoare de 1,7 miliarde de forinți, echivalentul a 4,32 de milioane de euro. Politicienii doresc să ofere 1.000 de permise de conducere începând chiar de anul acesta. Locuitorii sub 20 de ani beneficiază deja de un anumit ajutor pentru obținerea permisului.

ADVERTISEMENT

Mai exact, aceștia se bucură de o subvenție de 25.000 de forinți (65 de euro). Ungaria speră să aducă mai mulți șoferi profesioniști în acest sector de activitate pentru că se confruntă cu un deficit masiv de specialiști.

Cine poate obține permis de conducere gratuit în Ungaria

Cele 1.000 de permise de conducere se vor acora gratuit în Ungaria doar anumitor persoane. Printre cei care beneficiază de această șansă se numără oamenii care sunt inactivi de mai multă vreme pe piața muncii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai primesc carnet de șofer cei care se află în căutarea unui loc de muncă, dar şi cei care au deja un serviciu, însă doresc să încerce altă meserie. În plus, programul ajută cetățenii să îşi găsească un loc de muncă.

Toate persoanele interesate de această oportunitate inedită vor trebui să încheie acorduri de cooperare cu angajatorii parteneri care garantează angajarea participanţilor admişi la examen pentru cel puţin 12 luni.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor disponibile în prezent, Guvernul din Ungaria ar urma să ofere sprijin pentru dobândirea regulilor de bază ale educației rutiere și a cunoștințelor necesare pentru a trece testul practic pentru obținerea permisului de conducere.

ADVERTISEMENT