Life

Țara din Europa adorată de pensionari. Este extrem de ieftină și e catalogată ca fiind perfectă pentru vârstnici

Țara din Europa preferată de pensionari. Aici traiul este ieftin, iar vârstnicii o cataloghează ca fiind foarte primitoare pentru ei.
22.08.2023 | 23:40
Tara din Europa adorata de pensionari Este extrem de ieftina si e catalogata ca fiind perfecta pentru varstnici
Țara din Europa pe care pensionarii o iubesc. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Portugalia este, în momentul de față, țara ideală din Europa pentru pensionare, deoarece oamenii au parte de confort și liniște la bătrânețe. În plus, prețurile sunt mult mai mici decât în alte părți ale lumii.

Portugalia, țara ideală pentru pensionare

Țara preferată de pensionarii de pretutindeni este în acest moment Portugalia. Aici, costul traiului de zi cu zi este unul mult mai mic, cu 29%, decât în Statele Unite ale Americii. Dar pentru a se putea pensiona în țara europeană, vârstnicii au nevoie viză de ședere.

ADVERTISEMENT

Totuși, procesul este unul destul de simplu, căci solicitanții nu trebuie să prezinte decât un pașaport valabil, dovada veniturilor, asigurare de sănătate și o verificare a antecedentelor penale. De asemenea, mai sunt și alte țări din Europa care îi atrag pe cei mai în vârstă.

În ordine, acestea sunt: Spania și Italia, ambele având un scor de pensionare de 7,31, Grecia, Bulgaria, Franţa, Slovenia, Croaţia, Malta și Irlanda. De pildă, în Spania, dacă excludem chiria, costul vieții este cu aproximativ 34% mai mic decât în SUA.

ADVERTISEMENT

De ce ai nevoie pentru a te pensiona în Spania

În plus, această țară are grijă de pensionari și le pune la dispoziție acces la programul de asistență medicală publică. Iar pentru a demara procesul de pensionare în Spania, cei interesați au nevoie de o viză de ședere sau de lungă ședere, scrie spynews.ro.

Recent, a ieșit la iveală că și Ungaria s-a transformat în paradisul pensionarilor. Motivele sunt aceleași ca și atunci când vorbim de Portugalia, traiul mult mai ieftin decât în alte țări, astfel vârstnici permițându-și o bătrânețe decentă.

ADVERTISEMENT

 „M-am interesat şi chiar aşa a fost. Viaţa în Ungaria este mult mai ieftină şi mai confortabilă, aşa că am început să căutăm o casă potrivită pentru noi la Lacul Balaton”, a declarat un bărbat, conform cancan.ro.

De asemenea, în țara preferată de pensionari, piața imobiliară este mult mai accesibilă. Un agent a explicat că o casă în Ungaria costă mai puțin decât un simplu garaj din Germania. Tocmai de aceasta, tot mai mulți oameni își îndreaptă atenția către acest loc.

ADVERTISEMENT

„La Keszthely se poate cumpăra o proprietate complet renovată cu un teren de 5.000 de metri pătraţi pentru 49.000 de euro. În Germania, nici măcar un garaj nu se poate cumpăra cu aceşti bani”, a declarat agentul imobiliar.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO