Life

Țara din Europa în care oamenii aproape că nu mai plătesc energia electrică. Mulți români se bucură și ei de facilitate

Țara unde cetățenii aproape că au uitat de grija facturilor la energia electrică. Printre ”norocoși” se numără și mulți români.
01.03.2024 | 18:19
Tara din Europa in care oamenii aproape ca nu mai platesc energia electrica Multi romani se bucura si ei de facilitate
Țara unde cetățenii aproape că nu mai plătesc facturi la electricitate. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În România, facturile la electricitate i-au cam speriat pe mulți. Românii nu știu ce să mai facă pentru a nu plăti sume uriașe în fiecare lună. În timp ce la noi în țară sumele aferente facturilor sunt exorbitante, în Europa, există o țară în care oamenii nu mai au demult această grijă. Printre ”norocoși” se numără și câțiva români.

Cine sunt românii care nu plătesc facturi la energia electrică

Încă de anul trecut, facturile românilor la electricitate au început să fie din ce în ce mai mari. În contextul scumpirilor, dar și al salariilor destul de mici, mulți abia au reușit să le achite la timp pentru nu avea parte de evenimente neplăcute.

ADVERTISEMENT

În timp ce românii își fac griji cu privire la plata facturilor, în Europa, există oameni care aproape că nu se mai gândesc deloc la asta. Este vorba despre cetățenii unei țări unde facturile la electricitate sunt pe ”cale de dispariție”.

Aici, energia electrică a ajuns să fie aproape gratuită, iar asta datorită noilor metode de producere a ei. Țara cu pricina este plină de parcuri fotovoltaice și eoliene, suficiente cât să producă energie pentru întreaga populație.

ADVERTISEMENT

Spania, căci despre ea este vorba, se apropie de unul dintre țelurile pe care și le-a propus pentru anul acesta. Și anume, să reducă prețurile la electricitate până aproape de zero.

Totul merge conform planului, iar parcurile fotovoltaice produc mai multă energie ca niciodată. Dacă lucrurile continuă să avanseze în direcția asta, Spania va stabili un nou record.

ADVERTISEMENT

Spania vrea să reducă costurile la electricitatea electrică aproape de zero

Miercuri, producția de energie fotovoltaică a atins cel mai mare prag. Statul spaniol speră ca asta să se prelungească pe tot parcursul lunii martie pentru ca populația să beneficieze de facturi cât mai mici.

Potrivit Bloomberg, vineri, în Spania s-a înregistrat cel mai mic preț pentru un Megawatt-oră. Și anume, 2,14 euro. Prețul este infim, comparativ cu Franța unde un Megawatt-oră ajunge să coste 67,21 euro.

ADVERTISEMENT

Aceste tarife la energia electrică vin la pachet cu vești bune, dar și cu vești proaste. Așa cum era de așteptat, prețul mic îi avantajează pe consumatorii din Spania. Însă, pe termen lung, cele mai afectate vor fi investițiile în capacități regenerabile.

În momentul de față, unul dintre principalele scopuri ale Europei este transformarea energie electrice în una cât mai verde. Acest deziderat ar ajuta la combaterea încălzirii globale și nu numai. Însă, momentan, totul este afectat de producție de energie ieftină de pe teritoriul Spaniei.

ADVERTISEMENT
Tags: