Vremurile s-au schimbat, iar angajații din toate domeniile trebuie să țină pasul cu moda. Deși pare ciudat, poștașii dintr-o țară din Europa au renunțat la uniforma clasică și au trecut la pantaloni scurți. Piesa vestimentară excentrică este folosită chiar și pe timp de iarnă.
Poștașii din Marea Britanie sunt pe cale de a da startul unui noi trend. Aceștia au renunțat demult la uniforma sobră compusă din sacou și pantaloni lungi. Acum, pantalonii scurți sunt cei care fac furori.
Nu puține au fost cazurile în care englezii s-au trezit la ușa cu poștași în pantaloni scurți. Fie că a fost vorba de simpla corespondență sau de livratul unor pachete voluminoase, toate au ajuns cu ajutorul poștașilor îmbrăcați în pantaloni scurți.
Noua ținută a stârnit controverse în rândul englezilor care nu s-au putut abține și au demarat o adevărată investigație. Aceștia au fost curioși să știe adevăratul motiv din spatele noii uniforme. Și se pare că au aflat.
Mai multe persoane au început să posteze fel de fel de întrebări pe celebra platformă Reddit. Acolo, toți și-au manifestat îngrijorarea și au crezut că este un simplu obicei prostesc.
La scurt timp după ce curiozitățile englezilor au făcut înconjurul internetului, a venit și răspunsul la întrebările arzătoare. Curiozitatea tuturor a fost satisfăcută chiar de unul dintre poștașii care poartă pantaloni scurți.
Se pare că poștașii din Marea Britanie apelează la pantoloni scurți strict din motive practice. Fiind mult mai lejeri, aceștia le permit să se deplaseze cu ușurință și să manavreze fără probleme corespondența sau scrisorile.
Deși îi poartă inclusiv iarna, poștașul respectiv a declarat că nu simte deloc frigul. Dat fiind faptul că, de cele mai multe ori, livrarea se face mergând pe jos, acesta se încălzește și nu simte nevoia de a purta clasicii pantaloni lungi.
În discuție a intervenit și un alt poștaș care a spus că purta pantaloni scurți dintr-un alt motiv. Și anume, în depozitul unde lucra el se punea mereu un pariu. Astfel, cine îndrăznea să meargă în pantaloni scurți, primea o liră pe săptămână din partea tuturor.
Banii adunați din astfel de donații ajung, de cele mai multe ori, la diverse organizații caritabile. Uneori, norocosul care pleacă acasă cu suma cea mare, face cinste la cantina unității.