News

Țara europeană în care se înregistrează peste 30 de grade în luna ianuarie. Oamenii au ieșit la plajă

Care este țara europeană unde, în luna lui ”gerar”, se înregistrează maxime de 30 de grade. La fel ca în mijloc de vară, oamenii au ieșit pe plajă.
26.01.2024 | 07:31
Tara europeana in care se inregistreaza peste 30 de grade in luna ianuarie Oamenii au iesit la plaja
Spania, țara europeană unde, pe final de ianuarie, au fost peste 30 de grade. Plajele s-au umplut de oameni. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Țara din vestul Europei unde, în luna ianuarie, mercurul din termometre a arătat o temperatură record pentru data din calendar: peste 30 de grade Celsius. Oamenii au profitat și au ieșit la plajă.

Spania, țara europeană unde, pe final de ianuarie, au fost peste 30 de grade. Plajele s-au umplut de oameni

În timp ce mai multe state din nordul și estul Europei experimentează o iarnă veritabilă, cu căderi masive de zăpadă și temperaturi sub limita gerului, în vestul continentului a venit vara.

ADVERTISEMENT

Spania este țara din peninsulă Iberică unde locuitorii se bucură de o vreme extrem de plăcută. În ultimele zile s-au înregistrat temperaturi de vară. În regiunea Valencia au fost peste 30 de grade. Acesta poate fi un nou maxim european pentru ianuarie. Cald a fost și sudul Franței, unde au căzut peste 30 de recorduri de temperatură într-o singură zi.

Revenind la statul iberic, joi, 25 ianuarie, în Calles, din Comunitatea Valenciană, a fost înregistrată o temperatură de 30,7 grade Celsius, în timp ce la Gavarda, în aceeași regiune, mercurul a atins 30 de grade.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la Asociația de Meteorologie din Valencia, ziua anterioară a marcat cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată în Europa într-o lună ianuarie, notează Daily Mail.

De altfel, joi, mai multe orașe din regiunea Valencia au trecut printr-o zi cu temperaturi care au depășit frecvent 29 de grade, o vreme demnă de mijlocul verii, decât al iernii.

ADVERTISEMENT

Imaginile apărute pe site-urile de socializare i-au arătat pe locuitorii din Valencia pe plajă. Mulți dintre ei nu s-au sfiit și au făcut o baie în mare. Au fost pline și cafenelele în aer liber. Oamenii au profitat la maximum de temperaturile excelente.

Spania, vreme anormal de caldă și în decembrie sau noiembrie. Maxime de peste 30 de grade

Întregul sezon ”rece” din Spania a fost unul anormal de cald. Țara iberică a raportat temperaturi neobișnuit de ridicate în decembrie. Atunci, mercurul din termometre a atins o maximă de 29,9 grade în Malaga, un record național pentru prima lună de iarnă.

ADVERTISEMENT

Anterior, în noiembrie, în Spania a fost caniculă. În Rincon de la Victoria și Velez, zona Malaga, s-au raportat temperaturi de 32,2 grade, respectiv 30,9 grade, potrivit datelor furnizate de agenția de meteorologie a țării, Aemet.

ADVERTISEMENT