Life

Țara în care masca de protecție a redevenit obligatorie. Cine nu respectă regula plătește amenzi serioas

Țara care se confruntă cu un nou virus extrem de periculos. Ce pățesc cetățenii care nu respectă măsura obligatorie e purtării măștii de protecție
13.12.2023 | 21:46
Tara in care masca de protectie a redevenit obligatorie Cine nu respecta regula plateste amenzi serioas
Țara în care a fost reintrodusă masca de protecție Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Multă lume credea că pericolul pandemiei a trecut și că purtarea măștii este de domeniul trecutului. Ei bine, una dintre țările care s-a confruntat cu un număr mare de infectări cu Covid-19 a reintrodus obligativitatea purtării măștilor.

China obligă populația să poarte masca de protecție

În urmă cu aproape trei ani, pandemia de Covid-19 a făcut ravagii în întreaga lume. Zeci de țări au fost luate prin surprindere și abia dacă au făcut față valului de îmbolnăviri. Pentru a ține în frâu virusului, purtarea măștii de protecție a fost esențială.

ADVERTISEMENT

După ce valul de Covid-19 a trecut, milioane de persoane s-au simțit eliberate după ce nu au mai fost nevoite să iasă din casă cu masca pe față. Însă, obligativitatea ei a reintrat în vigoare în una dintre țările care s-au confruntat cu Covid-19.

China este țara unde masca de protecție a devenit, din nou, obligatorie anul acesta. Aici, un nou virus face ravagii în rândul populației. Tocmai de aceea, pentru a controla numărul de infectări, oamenii sunt obligați să poarte masca de protecție în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Fiind una dintre țările care s-au confruntat cel mai dur cu valul de Coronavirus, China a impus și acum reguli dure pentru cetățeni. Cei care nu respectă regula purtării măștii de protecție, se aleg cu sancțiuni usturătoare.

Din cauza virusului periculos, mai multe instituții s-au închis

Cine nu poartă masca de protecție în această perioadă este amendat cu 500 de yuani, echivalentul a 65 de euro. Însă, aceasta este pedeapsa cea mai ușoară pentru chinezi. O altă sancțiune sună și mai rău.

ADVERTISEMENT

În unele cazuri speciale, chinezii prinși fără mască de protecție riscă până la 10 zile în spate gratiilor. Autoritățile nu stau deloc la discuții și vor să educe radical populația.

Noul virus de care se feresc toți chinezii se numește ”mycoplasma pneumoniae”. Simptomele bolii cauzate de acest virus sunt unele foarte diverse, iar în mare parte, sunt similare cu cele ale Covid-19.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai întâlnite simptome se numără febra, frisoane și noduli în plămâni. Spre deosebire de Covid-19, ”mycoplasma pneumoniae” nu provoacă stări de tuse.

Infecțiile cu acest virus sunt atât de periculoase, încât autoritățile au ajuns la concluzia de a închide școlile. În zone precum Beijing și Liaoning elevii nu se mai duc la cursuri, iar perioada suspendării școlii este una nedeterminată.

Din cauza că numărul persoanelor infectate crește de la o zi la alta, Guvernul a adoptat măsura revaccinării.

ADVERTISEMENT