Life

Țara în care poți ajunge în arest dacă te oprești să-ți faci un selfie. E un gest banal, dar aici este pedepsit

Știai că există o țară unde poți ajunge în arest dacă te oprești să îți faci un selfie? Deși e un gest banal, aici este pedepsit.
29.01.2024 | 10:04
Tara in care poti ajunge in arest daca te opresti sati faci un selfie E un gest banal dar aici este pedepsit
Țara în care poți ajunge în arest dacă te oprești să-ți faci un selfie. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un banal selfie te poate băga direct în arest în această țară. Autoritățile au niște reguli cât se poate de clare. Iar deși vorbim despre un gest cât se poate de banal, poți avea probleme destul de mari.

Țara în care poți ajunge în arest dacă te oprești să-ți faci un selfie

Într-o țară, mai exact într-un anumit loc de ea, un selfie de te poate trimite în arest. Iar tentația este cu atât mai mare în condițiile în care vorbim despre o locație aparte, pe care mulți vor să o viziteze.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă ajungi în Las Vegas, Statele Unite, află că a intrat în vigoare o nouă ordonanță. Astfel, oamenii pot ajunge în arest rapid, doar din cauza unui banal selfie într-un anumit loc.

Este vorba despre podurile pietonale de-a lungul bulevardului Las Vegas Strip. Dacă te oprești aici să faci un selfie, poți da de mari probleme, se arată în cea mai recentă ordonanță.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, dacă ești surprins făcând acest lucru, poți fi acuzat de delict minor. Iar la final, dacă ești găsit vinovat, poți să primești o pedeapsă de până la 6 de luni de închisoare, ori o amendă de 1.000 de dolari.

De ce au luat autoritățile o astfel de măsură drastică

Care este scopul acestei măsuri și de ce un selfie poate trimite un turist la închisoare? Oficialii comitatului Clark susțin că prin această nouă regulă se dorește reducerea criminalității, dar și sporirea siguranței publice.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, se dorește asigurarea unui flux continuu de trafic pietonal peste poduri. Iar când una sau mai multe persoane se opresc pentru un selfie, acest trafic poate fi îngreunat considerabil.

„Ordonanța privind Zona de Flux Pedestru va contribui la asigurarea faptului că destinația noastră turistică de clasă mondială rămâne un loc sigur pentru oameni”, a declarat Jennifer Cooper, șefa de comunicare și strategie a comitatului Clark, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Iar noua măsură nu e una întâmplătoare. Aceasta vine la câteva luni după Las Vegas Grand Prix, un eveniment grandios la care pietonii s-au aglomerat pe poduri pentru a fotografia totul.

ADVERTISEMENT