News

Au vrut să facă un selfie și au ajuns în apă. Patru turiști s-au răsturnat cu gondola la Veneția

O gondolă în care se aflau patru turiști s-a răsturnat la Veneția. Turiștii au încercat să facă un selfie, în ciuda avertismentului gondolierului
04.12.2023 | 20:48
Au vrut sa faca un selfie si au ajuns in apa Patru turisti sau rasturnat cu gondola la Venetia
Turiștii au scăpat doar cu o sperietură Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Incident neobișnuit pe canalele din Veneția, unde o gondolă s-a răsturnat, făcându-i pe ocupanți să ajungă în apă. Din fericire, totul s-a terminat doar cu o sperietură și un frig strașnic.

Au vrut să facă un selfie și au ajuns în apă

Episodul s-a petrecut în cursul dimineții de duminică, 3 decembrie, în apele Rio de la Verona, în cartierul San Marco, nu departe de teatrul La Fenice. Pe lângă gondolier, patru turiști asiatici au sfârșit prin a ajunge în apă, din cauză că nu au respectat manevra anunțată în prealabil de conducătorul ambarcațiunii, relatează publicația Il Giornale.

ADVERTISEMENT

Se pare că la baza deciziei de a ignora instrucțiunile gondolierului a stat intenția de a face o fotografie impresionantă. Pentru a nu renunța la fotografia râvnită, turiștii s-au mișcat, provocând astfel accidentul.

Gondola, care trebuia să treacă pe sub un pod, se afla în acel moment într-o manevră obișnuită, dar totuși destul de solicitantă, pentru efectuarea căreia este necesar ca toți pasagerii să coopereze în așa fel încât să se obțină un echilibru maxim al greutății la bord. Din nefericire, acest lucru nu s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Unii turiști și-au schimbat poziția, în ciuda faptului că gondolierul le strigase să stea pe loc pentru a evita riscuri inutile. Distribuția incorectă a greutății pe ambarcațiune, din cauza mișcării turiștilor, a dus la un dezechilibru: gondola s-a răsturnat apoi, făcând ca toți ocupanții să ajungă în apele reci ale Rio de la Verona.

Gondolierul a venit imediat în ajutorul turiștilor și i-a adus înapoi la mal. Din fericire, având în vedere adâncimea mică a apei, nimeni nu a fost în pericol, dar frica și frigul s-au făcut simțite.

ADVERTISEMENT

Au scăpat doar cu o sperietură

Pe principalele rețele de socializare au existat numeroase comentarii între cei care au glumit pe seama incidentului și cei care, în schimb, i-au arătat cu degetul pe turiști pentru că nu au ascultat de sfaturile gondolierului.

“Gondolierul i-a dus pe toți în siguranță, asigurându-se că toate persoanele u ieșit la suprafață. I-a dus într-o cameră de hotel din apropiere și s-a asigurat că toată lumea este în regulă.

ADVERTISEMENT

Turiștii au fost ținuți la căldură până când gondolierul însuși s-a dus să ia niște haine, noi, uscate”, spune un bărbat care a fost martor la cele întâmplate.

“Important este că nimeni nu a fost rănit, doar o mică sperietură”, scrie un alt utilizator. “Dar cum este posibil așa ceva? Este nevoie de efort pentru ca o gondolă să se răstoarne”, consideră un alt internaut.

ADVERTISEMENT