Life

Țara în care toată lumea va avea același nume de familie. Cum se va ajunge în situația asta

Țara în care toată lumea va avea, peste 500 de ani, același nume este populată de 125 de milioane de persoane. Care e explicația?
06.04.2024 | 10:36
Tara in care toata lumea va avea acelasi nume de familie Cum se va ajunge in situatia asta
Țara în care toată lumea va purta același nume de familie. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Țara în care toată lumea va avea același nume de familie peste 500 de ani, conform unei cercetări făcute de oamenii de știință, numără peste 125 de milioane de persoane. Explicația pentru este una uluitoare. Sociologii cred că fenomenul e greu de evitat.

Țara în care toți locuitorii vor avea același nume de familie în 2500

Țara Soarelui Răsare, așa cum mai este cunoscută Japonia, este subiectul unui studiu extrem de interesant. În urma cercetării făcute de oamenii de știință, s-a constatat că în anul 2500, mai toți locuitorii ei vor avea același nume de familie.

ADVERTISEMENT

În fiecare țară există câte un nume de familie ceva mai răspândit. În Japonia, unul din cele mai populare este Sato. O cercetare realizată de profesorii de la Universitatea Tohoku din nordul statului nipon arată că mai toți locuitorii țării vor purta numele Sato. Motivul este scăderea demografică alarmantă! E pusă sub lupă și lipsa reglementărilor civile în vigoare, notează publicația The Guardian.

Conform estimărilor făcute de profesorul Hiroshi Yoshida de la Centrul de Cercetare Socială și Economică privind Îmbătrânirea, în anul 2023 Sato era numele de familie purtat de 1,5% din întreaga populație.

ADVERTISEMENT

Dată fiind rata natalității extrem de scăzută, care duce la o pierdere netă a populației, mai toți japonezii se vor numi Sato undeva în 2500.

Explicațiile profesorului care a condus studiul

Studiul a luat în calcul nu doar aspectele demografice. S-a referit și la legea potrivit căreia cei care se căsătoresc trebuie să adopte același nume de familie. În Japonia, se folosește un singur nume de familie și un singur prenume. În anul 2446, jumătate din japonezi vor avea numele Sato în buletin.

ADVERTISEMENT

„Dacă numele de familie al tuturor este ‘Sato san’ (‘domnul sau doamna Sato’), nu va exista altă opţiune decât să se folosească doar prenumele pentru a se identifica. Acesta nu ar fi un scenariu ideal”, a declarat profesorul care a condus studiul pentru presa niponă.

Ce înseamnă, însă, Sato? Numele e compus din „sa” și „to”. „Sa” înseamnă ajutor, iar „to” glicină. Numele aparținea persoanelor care trăiau lângă o plantă de glicină.

ADVERTISEMENT

 

 

Tags: