Life

Țara unde nu ai voie să joci cărți. E una dintre preferatele românilor, dar are reguli stricte

Știai că într-o țară nu ai voie să joci cărți? Se întâmplă să fie chiar una dintre preferatele românilor, deși regulile de aici sunt destul de stricte.
15.03.2024 | 13:17
Tara unde nu ai voie sa joci carti E una dintre preferatele romanilor dar are reguli stricte
Țara unde nu ai voie să joci cărți. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Există o țară în care nu ai voie să joci cărți. Poți ajunge chiar și la închisoare dacă faci acest lucru. Chiar și așa, o mulțime de români merg aici, însă poate nu cunosc regulile stricte impuse.

Țara unde nu ai voie să joci cărți

Dacă ai în plan să mergi în vacanță într-o destinație exotică, asigură-te că știi foarte bine regulile de acolo. Unele țări nu sunt atât de permisive când vine vorba de lucruri care pentru noi pot părea banale.

ADVERTISEMENT

Nu puțini sunt românii care în perioada iernii aleg destinațiile unde vremea este caldă. Unele dintre ele sunt extrem de accesibile la preț, cea mai mare cheltuială fiind de altfel prețul plătit pentru biletul de avion.

Fiecare țară are însă legile sale, iar dacă nu vrem să ne trezim cu probleme, e bine să le cunoaștem. Într-o țară spre exemplu, nu ai voie să joci cărți, ba chiar poți fi și arestat dacă faci asta.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Thailanda. Destinația e una dintre preferatele românilor, dar are reguli stricte. Dacă aveai în plan să joci cărți cu prietenii, asigură-te că dacă ajungi aici, nu ai la tine mai mult de un pachet.

Ce spune legea din Thailanda

Conform celor de la The Sun, dacă ești prins cu 120 de cărți de joc în Thailanda, autoritățile pot să te bage și la închisoare. Cum e posibil acest lucru și de ce în această țară e interzis să joci cărți?

ADVERTISEMENT

“Legea cărților de joc”, care este în vigoare din 1935, stabilește că este ilegal să deții mai mult de 120 de cărți de joc. Această lege veche de zeci de ani prevede că, dacă pachetul de cărți de joc de dimensiuni duble nu a fost înregistrat la un departament guvernamental, poți fi condamnat la o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Menționăm faptul că Thailanda are legi stricte împotriva jocurilor de noroc. De altfel în această țară aproape toate formele de jocuri de noroc sunt interzise, ca mijloc de combatere a corupției și a criminalității.

ADVERTISEMENT

Gavin Lapidus, director de companie la agenția de turism eShores, spune că orice turist trebuie să ia în calcul aceste riscuri. Este bien să cunoaștem într-o oarecare măsură legile atunci când alegem o nouă destinație.

Ce au pățit niște turiști

„Este foarte important ca călătorii să fie conștienți de legile și obiceiurile locale. Regulile din țările de destinație pot fi foarte diferite de ale lor. Deși unele dintre legile mai ciudate din întreaga lume pot părea ciudate pentru noi, este esențial să verificați fiecare destinație înainte de a călători.

Locurile au adesea restricții cu privire la ce medicamente pot fi introduse în țară. Mai există legi unice privind conducerea vehiculelor, orientări diferite privind genul și sexualitatea, precum și o multitudine de alte reguli locale. Cele două lucruri cele mai importante sunt să vă faceți cercetările în avans. De asemenea, respectați legile și obiceiurile locale”, a spus acesta.

S-a aplicat vreodată legea? Chiar nu ai voie să joci cărți în această țară? În 2016, un grup de bătrâni a fost arestat în orașul balnear thailandez Pattaya. Grupul, din care făceau parte 32 de străini, a fost prins jucând cu cărți neînregistrate în timpul unui raid antijocuri de noroc. Aceștia au insistat că nu jucau pentru bani, ci pentru distracție.

În urma incidentului, președintele ligii de bridge din Thailanda a fost nevoit să zboare la Pattaya pentru a explica poliției cum se joacă acest joc. Menționăm că și în alte țări există legi care pot părea ciudate la prima vedere. Pe de altă parte, încălcarea lor duce la pedepse usturătoare. 

ADVERTISEMENT