News

Târg de Crăciun la Ministerul Agriculturii cu produse tradiționale. Ministrul Florin Barbu: ”Vă așteptăm să gustați un desert veritabil românesc”

Ministerul Agriculturii îi invită pe români la un târg de Crăciun tradițional. Ministrul Florin Barbu își așteaptă oaspeții cu mai multe produse speciale.
20.12.2023 | 16:30
Targ de Craciun la Ministerul Agriculturii cu produse traditionale Ministrul Florin Barbu Va asteptam sa gustati un desert veritabil romanesc
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, invită românii la târgul de Crăciun de la minister: ”Vă așteptăm să gustați un desert veritabil românesc”. Sursa foto: Florin Barbu / Facebook
ADVERTISEMENT

Un târg de Crăciun bogat cu produse tradiționale are loc în această perioadă în curtea Ministerului Agriculturii. Ministrul Florin Barbu a prezentat, pe Facebook, doar o mică parte dintre surprizele care îi întâmpină pe vizitatori.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, invită românii la un târg de Crăciun găzduit de minister: ”Vă așteptăm să gustați un desert veritabil românesc”

În perioada 19 – 22 decembrie, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) are loc târgul de Crăciun cu produse tradiționale românești. Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Produs de Cluj și cu participarea membrilor Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România (FNPPTR).

ADVERTISEMENT

Cetățenii din România care vor trece pragul ministerului vor putea achiziționa bucate specifice Crăciunului și sărbătorilor de iarnă. Ele sunt aduse din toate zonele țării.

Nu lipsesc din oferta acestui târg produse precum brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase și multe altele.

ADVERTISEMENT

Vă așteptăm la târgul nostru de Crăciun să gustați un desert veritabil românesc: cozonacul. Și ce merge mai bine pe masa de Crăciun alături de el? Un pahar de vin românesc”, a afirmat ministrul Florin Barbu, într-un clip filmat la târg și postat pe pagina sa de Facebook.


Într-un comunicat al Ministerului Agriculturii se mai arată că oaspeții târgului vor mai putea să-și achiziționeze și produse recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP).

ADVERTISEMENT

Din rândul lor se remarcă Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu și Plăcinta dobrogeană. În plus, în ofertă se mai regăsesc și produse din sistemul agriculturii ecologice din România. E vorba de legume, dar și diferite sortimente de miere și produse ale stupului.

Târgul de Crăciun de la MADR vă întâmpină și cu produse din zona montană

În curtea MADR sunt prezenți și mulți producători din zona montană. Aceștia au adus diverse preparate din păstrăv, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume și fructe deshidratate. Din fermele vegetale vor fi aduse legume și fructe de sezon, ulei de floarea soarelui presat la rece și diverse produse obținute din lavandă. Dacă vă aflați în căutare de cadouri, trebuie să știți că meșterii populari vă vin în ajutor cu o gamă largă de produse ce pot fi oferite în dar celor dragi.

ADVERTISEMENT

Târgul de Crăciun de la Ministerul Agriculturii va fi deschis din 19 până pe 21 decembrie 2023. Programul zilnic: 9.00-19:00. În ultima zi, vineri 22 decembrie 2023, programul va fi de la ora 9:00 până la ora 14:00.

Material susținut de PSD.

ADVERTISEMENT