News

Ministrul Agriculturii, la Târgul de produse tradiţionale din Sectorul 4. Ce şi-a cumpărat Florin Barbu de la fermieri

Ministrul Agriculturii a fost prezent la un târg de produse tradiţionale, unde a făcut cumpărături şi a stat zeci de minute de vorbă cu fermierii şi producătorii autohtoni.
03.12.2023 | 14:12
Florin Barbu s-a aflat în mijlocul producătorilor autohtoni Foto: Facebook/Ministerul Agriculturii
ADVERTISEMENT

Este sezonul târgurilor, cele de Crăciun fiind completate din belşug de cele dedicate produselor tradiţionale, ale căror arome ne readuc bucuria vremurilor trecute şi nostalgia vacanţelor petrecut în casa bunicilor.

Ministrul Florin Barbu a intrat în horă cu cei prezenţi la târg

Un astfel de moment care a creat o punte către trecut a fost Târgul de produse tradiţionale româneşti, organizat de vineri până duminică în Sectorul 4. Găzduit de Parcul “Tudor Arghezi”, târgul “Poftim, din România!”, s-a bucurat de o afluenţă crescută de vizitatori, între aceştia numărându-se şi ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

ADVERTISEMENT

Florin Barbu a fost sâmbătă la târg, unde a petrecut minute bune alături de fermieri şi de producătorii autohtoni, cărora le-a ascultat părerile şi de a căror opinie este hotărât să ţină seama.

“Regăsirea cu fermierii și bucuria cu care mă întorc de fiecare dată în mijlocul lor, îmi dă putere și speranță că fac tot ce pot pentru un viitor mai bun al neamului nostru”, spune ministrul Agriculturii.

ADVERTISEMENT

Dincolo de vorbe şi sfaturi, Florin Barbu nu s-a întors însă acasă cu mâna goală, ci şi-a umplut sacoşele cu o mulţime de bunătăţi tradiţionale. Între produsele cumpărate de ministru amintim brânză, mere şi cozonac.

“Astăzi (n.r. – sâmbătă), prezent la un Târg de produse tradiționale românești din Capitală, ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu fermieri, cu oameni simpli, cu cei care, cu mâinile pline de bătături, muncesc neodihnit pământul ca să-și țină copiii și nepoții la școală, pentru a putea pleca apoi la oraș spre un viitor mai bun.

ADVERTISEMENT

După ce-a fost prins într-o horă românească cu participanții, ministrul a subliniat faptul că ‘gândul meu se îndreaptă astăzi și către românii care sunt departe de casă, care aduc acum valoare și se integrează într-o altă țară europeană, dar care nu uită niciodată glasul pământului de unde au plecat și care continuă să sărbătorească cu sufletul, oriunde s-ar afla, păstrând în inimă altarul casei părintești'”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Florin Barbu s-a prins în horă cu vizitatorii de la târgFoto: Facebook/Ministerul Agriculturii
Florin Barbu s-a prins în horă cu vizitatorii de la târg
Foto: Facebook/Ministerul Agriculturii

Cu acest prilej, Florin Barbu a fost plăcut surprins să vadă o mulţime de tineri îmbrăcaţi în costume populare, semn că noua generaţie iubeşte tradiţiile şi obiceiurile înaintaşilor.

ADVERTISEMENT

“Din ce în ce mai mulți tineri au simțit chemarea gliei străbune și s-au relocat la sate, unde au revenit la îndeletniciri precum agricultura și agroturismul. Asta mă determină să susțin cât mai multe proiecte cu scopul de a stimula tânăra generație să-și asigure un viitor din agricultura românească!”, a afirmat ministrul.

Târgul din sectorul 4 este deschis până duminică la ora 18.00, iar pe lângă produsele alimentare vizitatorii mai pot achiziţiona costume populare și obiecte decorative lucrate manual.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Arhiepiscopia Tomisului, trei zile de post pentru ca IPS Teodosie să devină mitropolit
Arhiepiscopia Tomisului, trei zile de post pentru ca IPS Teodosie să devină mitropolit
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde