News

Tată și fiu din Neamț, striviți sub tractorul cu care erau la furat de lemne

Un bărbat de 51 de ani și fiul său, de 16 ani, au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au răsturnat într-o prăpastie cu tractorul încărcat de lemne
04.11.2023 | 18:45
Tata si fiu din Neamt striviti sub tractorul cu care erau la furat de lemne
Tată și fiu, grav răniți după ce s-au răsturnat cu tractorul. Sursa foto: ISU Neamț
ADVERTISEMENT

Tată și fiu, din județul Neamț, au ajuns vineri la spital în stare de urgență după ce au fost prinși sub tractorul cu care erau la furat de lemne. Accidentul s-a petrecut în pădurea de lângă comuna Ion Creangă. Aceștia se aflau în remorca plină de lemne, când tractorul, condus de o altă persoană, s-a răsturnat într-o râpă adâncă.

Tată și fiu, prinși sub tractorul cu care furau lemne

Accidentul s-a produs vineri, 3 noiembrie, într-o pădure din apropierea comunei Ion Creangă, din județul Neamț. Doi bărbați, unul în vârstă de 51 de ani, și fiul său de 16 ani, au ajuns la spital în stare gravă după ce au fost prinși sub tractorul cu care erau la adunat de lemne. Cei doi se aflau în remorca tractorului, plină cu lemne adunate din pădure.

ADVERTISEMENT

„La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment, în pădurea de pe raza localității Ion Creangă.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Averești, conducea un tractor, ce tracta un atelaj hipo care transporta material lemnos, în pădurea de pe raza localității Ion Creangă, având ca pasageri un bărbat în vârstă de 51 de ani și un minor în vârstă de 16 ani, din aceeași localitate, s-ar fi răsturnat, rezultând rănirea celor doi pasageri”, se arată într-un comunicat al IPJ Neamț.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, accidentul a avut loc într-o zonă greu accesibilă, aflată la peste un kilometru de cel mai apropiat drum. Bărbatul de 51 ani și fiul său au fost prinși sub tractorul răsturnat în prăpastie. Cei doi au fost transportați la spital de urgență, unde au fost operați de cadrele medicale.

„Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că un bărbat era prins sub o roată a tractorului iar alt bărbat era prins între tractor și remorcă. Pompierii au acționat pentru scoaterea celor două persoane care ulterior au fost preluate de echipajele SMURD pentru îngrijiri medicale. Cei doi bărbați in vârstă de 17 și 51 de ani au fost transportați la CPU Roman”, a mai protejat IPJ Neamț.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, șoferul tractorului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind însă negativ. Pe de altă parte însă, polițiștii le-au deschis dosar penal celor trei în condițiile în care aceștia nu aveau acte pentru lemnul pe care-l transportau cu tractorul.

„Cu privire la proveniența materialului lemnos, conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale, cantitatea de 0,30 m.c., fiind confiscată de polițiști și predată specialiștilor silvici. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și sustragerea de material lemnos”, se mai arată în comunicatul polițiștilor din Neamț.

ADVERTISEMENT

Șofer, prin beat la volanul unui tractor

Tot în ziua de vineri, și tot în județul Neamț, un șofer, aflat la volanul unui tractor, a fost depistat de către polițiști conducând sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult, oamenii legii au realizat că autovehiculul nu era înregistrat pentru circulația pe drumurile publice.

„La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza localităţii Bălțătești, au depistat în trafic, un tractor, condus de un bărbat, de 52 de ani, din aceeași localitate.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că vehiculul nu era înregistrat iar conducătorul auto nu deținea permis de conducere”, se mai arată într-un comunicat de presă al polițiștilor din Neamț.

ADVERTISEMENT