News

Două accidente, petrecute sâmbătă în același loc pe DN85 din Ialomița. Trei persoane au ajuns la spital

Într-un din accident a fost implicat și un autocar cu 15 pasageri la bord, însă niciunul dintre aceștia nu a suferit răni
04.11.2023 | 16:38
Doua accidente petrecute sambata in acelasi loc pe DN85 din Ialomita Trei persoane au ajuns la spital
Două accidente concomitent, în același loc pe DN 85. Sursa foto: ISU Ialomița
ADVERTISEMENT

Două grave accidente de circulație au avut loc sâmbătă, exact în același loc pe drumul național 85, din județul Ialomița. Într-unul dintre accidente a fost implicat și un autocar, în care se aflau 15 pasageri, însă, din fericire, în niciunul dintre accidente nu au fost înregistrate victime. Patru persoane au ajuns însă cu răni la spital.

Două accidente petrecute în același loc pe DN 85

Primul accident a avut loc sâmbătă, cu puțin înaintea orei 13.00. Potrivit autorităților, un autoturism a ieșit de pe șosea și a intrat într-un copac. „În jurul orei 12:50, dispeceratul inspectoratului a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier pe E 85, la km 55, în care a fost implicat un autoturism, ce a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ialomița.

ADVERTISEMENT

Cum șoferul și un pasager au rămas blocați în autoturism, la fața locului a intervenit și o autospecială de descarcerare. Una dintre cele două persoane a fost scoasă din autoturismul contorsionat în stare inconștientă. Ambele au fost transportate la spitalul din Urziceni.

”La locul evenimentului au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni.  În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al SAJ Ialomița. 

ADVERTISEMENT

În urma impactului au rezultat două victime: una inconștientă, iar cea de-a doua conștientă și cooperantă, ambele blocate în autoturism. După extragere, acestea au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni”, se mai arată în comunicatul transmis de către reprezentanții ISU Ialomița.

Al doilea accident, implicat un autocar cu 15 pasageri

În al doilea accident, petrecut exact în același loc, a fost implicat un autocar, în care se aflau 15 pasageri, și alte două autoturisme. Autoritățile nu au precizat circumstanțele producerii acestui accident, ci doar că au fost răniți șoferii celor două autoturisme și că niciunul dintre cei 15 pasageri aflați în autocar nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

„În urma impactului au rezultat două victime (șoferii autoturismelor), conștiente, cooperante, cărora li s-a acordat primul ajutor medical, ulterior fiind transportate de un echipaj al Serviciul Județean de Ambulanță Buzău, aflat în trafic, la Spitalul Municipal Urziceni. Niciuna dintre persoanele aflate în autocar nu au avut nevoie de îngrijiri medicale”, a mai transmis ISU Ialomița.

Într-un alt accident produs sâmbătă dimineața, în jurul orei 03.30, în Dolj, o persoană de 29 de ani și-a pierdut viața după ce a intrat într-un stâlp cu autoutilitara la volanul căreia se afla. Potrivit cercetărilor Poliției, bărbatul nu avea permis de conducere, iar mașina fusese furată dintr-o localitate din apropriere.

ADVERTISEMENT

”Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că, un tânăr de 29 de ani, din comuna Galicea Mare, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 56 A, către municipiul Calafat, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, în condiţii ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, lovind un podeţ şi un stâlp de lemn situate în afara părţii carosabile”, a transmis IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT