News

Tatăl fetei ucise la 2 Mai acuză poliția că nu l-a informat de deces. Oamenii legii resping acuzația

Tatăl Robertei, fata de 20 de ani ucisă în accidentul de la 2 Mai, susține că Poliția Română nu l-a informat cu privire la moartea fiicei sale.
20.08.2023 | 12:53
Tatal fetei ucise la 2 Mai acuza politia ca nu la informat de deces Oamenii legii resping acuzatia
Poliția respinge acuzațiile că nu ar fi informat familiile victimelor/ Foto: Inquam Photos - Sabin Cîrstoveanu
ADVERTISEMENT

Cătălin-Ștefan Dragomir, tatăl tinerei ucise de șoferul drogat în accidentul din 2 Mai, a afirmat că nicio autoritate a statului nu a contactat familia pentru a o anunța cu privire la moartea fiicei sale, Roberta, după ce a fost lovită de mașină.

Mulţumim Poliţiei române! Nu m-a contact nimeni să-mi spună că fata mea a păţit ceva decât cei de la pompe funebre. Deci, Poliţia nu. Am aflat de la văr, care a scăpat fără nicio vânătaie din accident, doar cu sperietura. Şi de la ştiri am aflat, de la toate canalele”, a spus, cu amărăciune, Cătălin Ştefan Dragomir.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Poliția Română a remis presei o precizare în care se spune că oamenii legii știau că familia a fost anunțată întrucât vărul fetei ar fi sunat familia Dragomir, în momentul apelului alături de el fiind și un polițist.

Mama fetei, sunată la o oră după accident

Accidentul în care cei doi tineri și-a pierdut viața a avut loc în sâmbătă dimineața, în jurul orei 5, iar apelul ar fi fost făcut la aproximativ o oră după tragedia în care Roberta și-a pierdut viața, alături de un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani.

ADVERTISEMENT

Familia numitei Dragomir Roberta Marina a fost informată la orele 06.15 de către Niculescu Ioan Alexandru, care se afla în grupul de persoane care au suferit vătămări și care este vărul persoanei decedate care, de față cu șeful Serviciului Rutier Constanța, a sunat-o pe mama decedatei. Din discuțiile cu acesta a rezultat că mama sa este soră cu mama persoanei decedate. Acesta a precizat că imediat după accident a mai sunat-o pe mama sa și a informat-o despre decesul verișoarei sale”, a transmis Poliția Română.

Poliția a precizat că a fost mai greoaie procedura în ce privește anunțarea familiei celeilalte victime, tânărul de 21 de ani, întrucât polițiștii din Constanța nu aveau în baza de date un număr la care putea contacta aparținătorii.

ADVERTISEMENT

În acest caz, a trebuit informată poliția din Ilfov, de unde era originar tânărul, iar polițiștii ilfoveni au trebuit să facă demersurile necesare pentru anunțarea familiei. Din acest motiv, familia băiatului a fost informată oficial abia la 9 ore de a accident, în jurul orei 14.20.

Tragedia a avut loc la 2 Mai, unde un tânăr de 19 ani care-și luase permisul de conducere în urmă cu trei luni și se suise drogat la volan a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care se îndreptau către locul în care erau cazați.

ADVERTISEMENT

O fată de 20 de ani și un băiat de 21 de ani au murit la scurtă vreme după impact, iar alte trei persoane, doi băieți de 19 și 20 de ani și o fată de 20 de ani, au fost rănite ușor. Ceilalți trei membri ai grupului au refuzat spitalizarea. Autorul accidentului a fugit, dar a fost prins la scurtă vreme de către polițiști.

ADVERTISEMENT