Sport

Tatăl lui Alcaraz l-a spionat pe Djokovic la Wimbledon. Reacția liderului mondial

Tatăl lui Carlos Alcaraz l-a spionat pe Novak Djokovic în timpul unui antrenament la Wimbledon. Liderul mondial a recunoscut și a comentat situația.
13.07.2023 | 18:30
Tatal lui Alcaraz la spionat pe Djokovic la Wimbledon Reactia liderului mondial
Carlos Alcaraz a recunoscut că tatăl său l-a spionat pe Novak Djokovic. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon după victoria categorică împotriva lui Holger Rune (6 ATP), scor 7-6(3), 6-4, 6-4. Este pentru prima oară în cariera ibericului când face pasul în careul de ași de la All England Club.

Tatăl lui Alcaraz l-a spionat pe Djokovic la Wimbledon

Pentru Carlos Alcaraz, devenit cel mai tânăr jucător care atinge trei semifinale consecutive de Grand Slam în Era Open, urmează duelul cu Daniil Medvedev. La conferința de presă, liderul mondial a vorbit despre situația bizară provocată de tatăl său.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, înainte de duelurile din sferturi, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic s-au pregătit pe terenuri alăturate de antrenament. Tatăl liderului mondial l-ar fi filmat pe sârb, iar gestul l-a iritat pe Novak Djokovic.

Carlos Alcaraz a recunoscut că tatăl său a surprins imagini cu Novak Djokovic la antrenament, precizând că este un mare fan al „sportului alb”. Totodată, ibericul a considerat că o filmare cu Novak Djokovic nu îi va aduce niciun fel de avantaj într-un viitor duel în finală.

ADVERTISEMENT

Alcaraz a recunoscut că tatăl său l-a filmat pe Djokovic la Wimbledon

„Probabil este adevărat, tatăl meu este un mare fan al tenisului. Nu numai că îmi urmărește meciurile, este unul dintre cei care ajung la club la 11:00 dimineața și pleacă la 10:00 noaptea. Îi place să se uite la meciuri, chiar urmărește multe antrenamente.

Să ai șansa de a fi martor la antrenamentele lui Djokovic în viața reală este un lux, așa că probabil că este adevărat că a înregistrat câteva ședințe. Nu cred că asta îmi oferă vreun avantaj, am deja multe videoclipuri cu Djokovic pe toate platformele”, a declarat Carlos Alcaraz, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Pentru un loc în finală, Carlos Alcaraz se va duela cu Daniil Medvedev. Partida va avea loc vineri. Jucătorul rus, fost lider mondial, a bifat în premieră prezența în semifinale la Wimbledon. Scorul în urma meciurilor directe dintre Alcaraz și Medvedev este egal (1-1). Medvedev s-a impus chiar la Wimbledon, în 2021, în timp ce ibericul a câștigat în acest an la Indian Wells.

Alcaraz – Djokovic, finală de gală la Wimbledon 2023

Celalaltă semifinală de la All England Club îi pune față în față pe Novak Djokovic și Jannik Sinner. Sârbul a câștigat toate cele trei meciuri directe cu tânărul jucător italian. Astfel, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic s-ar putea întâlni într-o posibilă finală incendiară pe iarba londoneză.

ADVERTISEMENT

Miza este una uriașă pentru Novak Djokovic, care ar putea obține cel de-al 8-lea titlu la Wimbledon. L-ar egala din acest punct de vedere pe Roger Federer, care deține recordul all-time.

Totodată, sârbul s-ar distanța în lupta pentru cele mai multe titluri de Grand Slam câștigate în carieră. Cu un triumf, Novak Djokovic ar ajunge la 24 de turnee de Grand Slam câștigate, cu două mai multe în fața lui Rafael Nadal.

ADVERTISEMENT