Sport

Daniil Medvedev sare în apărarea Victoriei Azarenka la Wimbledon: „Este o adevărată rușine”

Daniil Medvedev a sărit în apărarea Victoriei Azarenka după ce a fost huiduită de fanii englezi la finalul meciului cu Elina Svitolina.
11.07.2023 | 12:53
Daniil Medvedev sare in apararea Victoriei Azarenka la Wimbledon Este o adevarata rusine
Daniil Medvedev îi ia apărarea Victoriei Azarenka. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Victoria Azarenka a pierdut meciul din optimile de finală cu Elina Svitolina la Wimbledon 2023. La final, bielorusa a salutat-o discret pe ucraineancă, ținând cont că Svitolina nu salută sportivii din Belarus și Rusia, în urma invaziei ruse asupra Ucrainei.

Daniil Medvedev sare în apărarea Victoriei Azarenka la Wimbledon: „Este o adevărată rușine”

Pentru că nu a mers la fileu pentru a-i strânge mâna, Victoria Azarenka a fost huiduită de fanii englezi. Fost lider mondial, „Vika” este convinsă că ce i s-a întâmplat a fost nedrept, deoarece Elina Svitolina este recunoscută pentru că nu salută sportivii ruși și bieloruși la fileu.

ADVERTISEMENT

Daniil Medvedev a sărit în apărarea Victoriei Azarenka. În aceeași măsură, jucătorul rus le-a găsit o scuză fanilor britanici, precizând că nu știau despre gestul Elinei Svitolina, de a nu-și saluta adversarii din Rusia și Belarus.

„Cred că este o mare neînțelegere. Este o adevărată rușine ce s-a întâmplat cu Vika, deoarece a și pierdut dramatic meciul, a și fost huiduită. Mi-a plăcut răspunsul ei la conferința de presă, a respectat decizia Svitolinei de a nu-i strânge mâna.

ADVERTISEMENT

Cred că din cei care au fost pe arenă – probabil în jur de 10.000 de oameni – nu mulți știu povestea din spate. Ei au văzut-o pe Vika că nu dă mâna și de aceea au huiduit-o. Mi-a plăcut răspunsul ei, când a spus că a fost un meci grozav și că ar trebui să vorbim despre tenis. Este păcat că a fost huiduită fără niciun motiv”, a declarat Daniil Medvedev, potrivit welovetennis.fr.

Victoria Azarenka, remarcă ironică după ce a fost huiduită la Wimbledon

Meciul dintre Elina Svitolina și Victoria Azarenka a fost extrem de intens. Jucătoarea din Belarus a condus cu set și 2-0, însă Elina Svitolina a revenit. După două ore și 49 de minute, ucraineanca s-a impus cu 2-6, 6-4, 7-6(9) și a bifat prima victorie în fața „Vikăi” din șase întâlniri.

ADVERTISEMENT

Dublă campioană la Australian Open, Victoria Azarenka s-a arătat nemulțumită de felul în care a fost tratată de fanii britanici în momentul în care a părăsit terenul. Fostul lider mondial le-a răspuns printr-o ironie.

„Nu am făcut nimic rău, dar nu pot să controlez publicul. Nu sunt sigur că multă lume a înţeles ce se întâmpla. E păcat dacă la sfârşit lumea se concentrează doar pe strângerile de mână sau pe huiduielile unui public cam beat”, a spus Victoria Azarenka. Bielorusa a făcut referire la Pimm’s, băutura tradițională de la Wimbledon, care conține alcool.

ADVERTISEMENT

Rușii au luat cu asalt Wimbledon 2023, după ce au fost „interziși”

În ediția din 2022 a turneului de la Wimbledon, sportivii ruși și bieloruși au fost interziși de organizatori. La un an distanță, sancțiunea a fost ridicată, iar jucătorii de tenis din Rusia și Belarus au luat cu asalt turneul de pe iarba londoneză.

Mai mult decât atât, tenisul din Rusia a înregistrat o performanță, odată cu încheierea fazei optimilor. În premieră, în istoria Wimbledon, trei din cei opt sfertfinaliști sunt ruși. Daniil Medvedev, Andrey Rublev și Roman Safiullin vor evolua în meciuri pentru semifinale.

Dacă Andrey Rublev va trece de Jannik Sinner, iar Roman Safiullin îl va devansa pe Novak Djokovic, cei doi vor evolua într-o semifinală 100% rusească la Wimbledon.

ADVERTISEMENT