News

Tatăl șoferului drogat din 2 Mai, implicat într-o executare silită. Când are loc licitația și ce bunuri sunt scoase la vânzare

Mihail Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, l-a executat silit pe un bărbat care a contestat în instanță această decizie, procesul fiind în derulare.
20.09.2023 | 09:33
Tatal soferului drogat din 2 Mai implicat intro executare silita Cand are loc licitatia si ce bunuri sunt scoase la vanzare
Mihail Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, se află sub control judiciar. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Inquam photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Mihail Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat accidentul rutier din stațiunea 2 Mai, are și el probleme cu justiția. Săptămână trecută, după ce a fost audiat de DIICOT în dosarul drogurilor, a fost pus sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor și muniției. Ulterior, a intrat cu scuterul într-un grup de jurnaliști, astfel că lui Mihail Pascu i s-a deschis un dosar penal pentru violență și alte agresiuni, dar și pentru părăsirea locului accidentului.

O vilă și un teren din Cheia sunt scoase la licitație

În prezent, numele lui Mihail Pascu se află într-un dosar la Judecătoria Sectorului 1 București, înregistrat pe 13 iunie 2023, conform datelor de pe portalul instanțelor de judecată.  Obiectul dosarului este “contestație la executare”, iar tatăl lui Vlad Pascu  figurează ca intimat, în timp ce un alt bărbat, G.M., este contestator.

ADVERTISEMENT

De fapt, aceștia se află în litigiu de mai multă vreme, G.M. fiind executat silit de Mihail Pascu pentru o datorie. Pe 12 septembrie 2023, o societate civilă profesională de executori judecătorești, care aparține de Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a anunțat că scoate la licitație o casă și un teren ale lui G.M., pentru ca acesta să achite datoria lui Mihail Pascu și unei instituții financiare, care este creditor intervenient.

Licitația, conform documentului consultat de FANATIK, va fi organizată pe 5 octombrie 2023, la ora 10, la sediul din Ploiești al executorilor judecătorești. “Va avea loc vânzarea la licitație publică a imobilului reprezentat de teren intravilan având număr cadastral/topografic 27131, cu o suprafață de 2.506 mp și construcția edificată pe acesta având număr cadastral/topografic 27131-C1 de tip locuință (nr. niveluri: 3; suprafață construită la sol: 135 mp)”, se arată în document.

ADVERTISEMENT

Casa respectivă se află în stațiunea Cheia, fiind proprietatea lui G.M., descris în procesul verbal de situație la cererea lui Mihail Pascu, care este creditor urmăritor, acesta fiind creditorul care a iniţiat procedura de executare silită în urmărirea realizării creanţei sale. Executarea silită se face în temeiul titlurilor executorii reprezentate de o sentință civilă parțială din data de 31.10.2012 pronunțată de Tribunalul București.

Prețul de începere al licitației este de peste 1,5 milioane lei

De asemenea, se mai face în temeiul unui bilet la ordin din 24.09.2010 și scadent la data de 31.05.2011 în valoare de 1.839.336 Euro. Prețul de începere al licitației publice este de 1.540.800 lei și reprezintă 100% din prețul la care a fost evaluat imobilul printr-un raport de expertiză întocmit pe 21 august 2023.

ADVERTISEMENT

Imobilul urmărit este grevat, printre altele, de următoarele sarcini: somație emisă de Executor Financiar în favoarea lui S.C. GRUP FINANCIAR IFN S.A. – la data de 15.07.2020; somație imobiliară emisă de B.E.J. Goslan Mihai în dosarul de executare nr. 810/GM/2014 în favoarea lui PASCU MIHAIL-CLAUDIU – notate la data de 13.02.201.

În document se menționează că “dacă nu se obține prețul de începere al licitației, vânzarea se va amâna la un alt termen. Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare”. Ofertanții trebuie să consemneze o garanție de participare de cel puțin 10% din prețul de pornire al licitației imobilului.

ADVERTISEMENT

Următorul termen din dosar este programat pe 17 octombrie 2023

Mihail Pascu nu trebuie să depună această garanție. “Creditorii urmăritori, intervenienții, coproprietarii pe cote-părți și titularii unui drept de preempțiune nu au obligația de a depune garanția de participare”, se mai arată în documentul consultat de FANATIK. Licitația din data de 5 octombrie este programată înaintea primului termen din dosarul de la Tribunalul București, în care G.M. a făcut contestație la executare silită a lui Mihail Pascu, care va fi pe 17 octombrie 2023.

În presă s-a relatat că familia lui Vlad Pascu deține sute de apartamente în București, județul Ilfov și Constanța. Mihaela Ciocea, fost magistrat la Curtea de Apel București, a dezvăluit prin ce metode a făcut avere Mihail Pascu. “Prin anul 2000, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest “investitor imobiliar”, Mihail Pascu, era nelipsit din ședințele instanței”, a postat Ciocea pe facebook.

„Avea zeci de litigii cu români cărora le împrumutase bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantaseră împrumutul. Nu pentru că oamenii nu-și plătiseră datoriile, ci pentru că în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi nu le mai dădea chitanță, apoi îi și executa silit”, a mai dezvăluit judecătorul Mihaela Ciocea.

ADVERTISEMENT