News

Ce probleme are cu Fiscul tatăl șoferului drogat din 2 Mai. Firma mamei lui Vlad Pascu a fost dată în judecată

Părinții lui Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul din stațiunea 2 Mai, derulează afaceri în domeniul imobiliar.
25.08.2023 | 13:02
Ce probleme are cu Fiscul tatal soferului drogat din 2 Mai Firma mamei lui Vlad Pascu a fost data in judecata
Vlad Pascu se lăuda pe paginile de socializare cu mașinile familiei sale. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Instagram Vlad Pascu, captură video
ADVERTISEMENT

Vlad Pascu, tânărul în vârstă de 19 ani care a provocat dramaticul accident rutier de sâmbătă trecută, din stațiunea 2 Mai, în urma căruia au decedat doi studenți, iar trei prieteni de-ai lor au fost internați în spital, se află în arest preventiv. El este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența drogurilor.

Tatăl lui Vlad Pascu a primit o decizie de impunere anuală

Pascu a fost audiat, joi, la sediul DIICOT Constanța, în dosarul în care este cercetat pentru deținere de droguri în noaptea în care s-a petrecut accidentul, asupra sa găsindu-se un joint și patru pastile, atunci când a fost oprit în trafic de o patrulă de poliție. „Această etapă nu semnifică formularea unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor pentru stabilirea corectă și completă a stării de fapt care să permită adoptarea în cauză a unei soluții legale și temeinice”, a precizat DIICOT.

ADVERTISEMENT

Părinții lui Vlad Pascu dețin un portofoliu imobiliar impresionant, ei fiind despăgubiți de Guvern pentru niște terenuri din Ștefăneștii de Jos ce se aflau în zona în care s-a construit autostrada București-Ploiești. Tatăl lui Vlad, Mihail Pascu, deține bunuri imobiliare și în comuna Movilița, din județul Ialomița.

Pe 9 ianuarie 2023, Compartimentul Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Movilița a postat un anunț colectiv care conține o listă cu numele mai multor contribuabili, printre care se află și Mihail Pascu, conform datelor consultate de FANATIK. În dreptul numelui lui Mihail Pascu se află explicația „decizie de impunere anuală pentru anul 2023 nr. 14782 din 03.01.2023”.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, Mihail Pascu trebuie să plătească impozit pe bunurile imobile aflate în comuna Movilița. Potrivit ANAF, organul fiscal emite decizie de impunere ori de câte ori acesta stabileşte sau modifică baza de impozitare ca urmare a unei verificări documentare, a unei inspecţii fiscale ori a unei verificări a situaţiei fiscale personale, efectuate în condiţiile legii.

Firma Mirunei Pascu a fost dată în judecată pentru o datorie de aproape 1.000 euro

În lunile ianuarie și februarie ale anului 2023 s-au transmis prin poştă, către contribuabilii persoane fizice şi juridice, deciziile de impunere pentru stabilirea impozitului pe clădiri, impozitului pe terenuri, impozitului pe mijloacele de transport și a taxei de salubrizare. Aceste decizii cuprind obligaţiile fiscale pentru anul 2023, conform situaţiei existente la data de 31 decembrie a anului anterior, și se emit în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală și ale Codului fiscal.

ADVERTISEMENT

Părinții lui Vlad Pascu își derulează afacerile din domeniul imobiliar prin intermediul mai multor firme, una dintre acestea fiind Mirunaway SRL. Această societate comercială, al cărei obiect de activitate este „dezvoltare (promovare) imobiliară” a fost înființată de mama lui Vlad Pascu, Miruna, în anul 2017, ea fiind acționar unic.

Pe  19 iulie 2022, la Judecătoria Sectorului 1 București a fost înregistrat un dosar al cărui obiect este „cerere de valoare redusă 4976,03 lei”, în care firma Daw Benta Romania SRL figurează ca reclamant, iar Mirunaway SRL la reprezentantul legal Miruna Pascu ca pârât, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată.

ADVERTISEMENT

Mirunaway SRL are datorii de aproape 400.000 lei

Firma care a dat în judecată societatea comercială a Mirunei Pascu are ca obiect principal de activitate „fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice și masticurilor”. Deși în presă s-a dezvăluit că  familia Pascu deține o avere impresionantă, firma Mirunei Pascu nu a plătit o datorie de aproximativ 1.000 de euro pentru furnizorul de vopsele.

După mai multe termene amânate, pe 10 mai 2023 judecătorii au dat verdictul, obligând Mirunaway SRL să își plătească datoria. „Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 4976,03 lei reprezentând debit principal şi la plata dobânzii legale penalizatoare calculată, prin raportare la debitul principal, de la data scadenţei şi până la data plăţii efective. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în dosar.

Firma Mirunei Pascu nu a formulat apel, astfel că a pierdut definitiv procesul. Mirunaway SRL a avut cifră de afaceri 0 în 2021 (când s-a înregistrat o pierdere netă de 86.629 lei) și 2022 (când s-a bifat o pierdere de 39.216 lei). La finalul lui 2022, Mirunaway SRL avea datorii de 390.905 lei. Singurul an în care firma Mirunei Pascu a bifat profit a fost 2019, acesta fiind de 21.265 lei, la o cifră de afaceri de 430.665 lei.

ADVERTISEMENT