Life

Tatiana Stepa ar fi împlinit 59 de ani. Povestea tulburătoare a vieții sale, de la lucrul în mină la lupta cu cancerul

Tatiana Stepa ar fi împlinit 59 de ani. Vedeta de muzică folk a murit la vârsta de 46 de ani, după o luptă îndelungată cu boala. A fost nevoită să cânte până în ultima clipă pentru a-și plăti tratamentul.
07.08.2022 | 06:15
Tatiana Stepa ar fi implinit 59 de ani Povestea tulburatoare a vietii sale de la lucrul in mina la lupta cu cancerul
Tatiana Stepa ar fi împlinit 59 de ani. Foto: Colaj Fanatik / Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Au trecut 13 ani de la moartea Tatianei Stepa, una dintre cele mai iubite și populare cântărețe de muzică folk de la noi din țară.

Tatiana Stepa a lucrat 11 ani într-o mină din Valea Jiului

Tatiana Stepa a lucrat vreme de 11 ani în Mina Lupeni de pe Valea Jiului, ca să se întrețină. Aceasta era mamă singură și avea nevoie de bani pentru a-și crește copilul.

ADVERTISEMENT

Aceasta se îngrijea și de părinții ei bolnavi, un alt motiv pentru a lucra în mină, deoarece banii din cântat nu îi erau de ajuns.

Tatiana Stepa a cântat folk timp de 27 de ani, dar a fost nevoită să lucreze și în mină pentru a se putea întreține. Și părinții ei au fost tot mineri, la fel și ceilalți doi frați pe care aceasta îi mai avea.

ADVERTISEMENT

Toată viața familia sa s-a luptat cu sărăcia, mama acesteia fiind slugă și muncind pe unde putea de la 10 ani, în timp ce tatăl ei a fost un copil de regiment.

Tatiana Stepa a descoperit muzica datorită părinților ei, fiind înconjurată de aceasta încă din prima zi de viață. Când era la grădiniță a cântat pentru prima dată pe o scenă și chiar a făcut cursuri de vioară și pian.

ADVERTISEMENT

Andrei Păunescu, marea dragoste a cântăreței

Aceasta a făcut parte din Cenaclul Flacăra, pe care l-a condus poetul Adrian Păunescu. Artista a rămas în componența cenaclului până când acesta a fost interzis în anul 1985.

De altfel, Andrei Păunescu a fost marea iubire a Tatianei Stepa. Și primul ei mare succes muzical a venit tot împreună cu Adrian Păunescu, tatăl iubitului ei, în anul 1994, când cântecul Copaci fără pădure a devenit faimos.

ADVERTISEMENT

Tatiana Stepa a fost identificată ca un talent de Adrian Păunescu, poet care a găzduit-o în casa lui.

Mulți spuneau că între cei doi s-a înfiripat o relație de iubire, dar nimic mai greșit, pentru că, de fapt, marea dragoste a avut loc între fiul lui Adrian Păunescu, Andrei și cântăreața de muzică folk.

Înainte de a se iubi cu Andrei Păunescu, Tatiana Stepa fusese căsătorită, dar a divorțat rapid, pe când fiul ei, pe nume Cătălin, avea doar un an.

Tocmai acesta este motivul pentru care cântăreața nu a vrut o căsătorie cu acte, pentru că știa că acestea nu țin doi oameni împreună. În schimb, artista își mai dorea un copil, lucru care nu a fost să se întâmple pentru ei doi.

Diferența de vârstă a fost destul de importantă în cazul Tatianei Stepa și a lui Andrei Păunescu, pentru că, după cum mărturisea fiul poetului Adrian Păunescu, atunci când a cunoscut-o pe aceasta el avea doar 26 de ani, în timp ce ea avea 32. Ea era deja matură, iar el mai voia să copilărească.

“Nu-și dorea o căsnicie cu acte. Avusese o căsnicie eșuată și știa că nu documentul nu înseamnă mare lucru. Știam că ar mai fi vrut un copil.

Nu mă îndoiesc că i-ar fi plăcut să rămânem pe un termen nedeterminat împreună, doar că, atunci când e că doi oameni se despartă, se despart la fel de neașteptat… sau de programat că atunci când se întâlnesc.

Pe noi ne despărțeau și câțiva ani. Ne-am despărțit la timp, astfel încât ea să fie suficient de tânăra și de puternică încât să-și continue viață”, spunea Andrei Păunescu, într-o ediție a emisiunii Doamne de poveste de la Acasă TV.

Ce făcea artista pentru a-și putea plăti tratamentul pentru cancer

Cântăreața Tatiana Stepa a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în anul 2004 și cinci ani mai târziu avea să se stingă din viață, la vârsta de 46 de ani.

Aceasta a fost nevoită să cânte printre toate durerile pricinuite de această boală pentru ca să își poată cumpăra tratamentul necesar.

De altfel, aceasta a cântat la Vama Veche cu o săptămână înainte de a muri, pe data de 7 august. A fost și singura dată când a fost nevoită să cânte stând jos, pentru că se simțea prea rău.

ADVERTISEMENT