News

Tavan prăbușit într-o secție de poliție din Capitală. Sindicat : ”Mai periculos decât o amendă”

Tavanul s-a prăbușit într-o secție de poliție din Capitală. Sindicatul Europol a făcut publică această întâmplare pe rețelele de socializare.
02.09.2021 | 13:34
Tavan prabusit intro sectie de politie din Capitala Sindicat  Mai periculos decat o amenda
Tavan prabusit intr-o sectie de Politie. Sursa: Facebook Europol
ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat, mai exact, miercuri, la Secția 3 de Poliție din București, când o bucată mare de tencuială s-a desprins din tavan. Sindicatul Europol a transmis că nu s-au înregistrat victime și a adus, de asemenea, critici statului român pentru că nu le-a modernizat locația așa cum li s-a promis. Asta pentru că sediul ar avea nevoie de reparații, fiind de mai mult timp într-un stadiu de degradare.

Printre cele reproșate de Sindicatul Europol este și faptul că autoritățile din țară alocă bani pentru refugiații afgani, dar nu și pentru cele necesare. Cu ironie, reprezentanții  Sindicatului Europol le-au transmis oamenilor să nu mai vină într-un sediu de poliție, căci este mai periculos decât a primi o amendă sau o pedeapsă cu închisoarea.

ADVERTISEMENT

Sindicatul Europol: ”Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP”

Totodată, reprezentații Sindicatului au făcut apel la premierul Florin Cîțu în ceea ce privește prăbușirea tavanului. Nici Lucian Bode, ministrul MAI, nu a fost ocolit de critici.

”Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP! În ultima apariție publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri și poduri, despre asfaltări și proiecte de infrastructură rutieră.

ADVERTISEMENT

Între timp, la MAI, unde figurează Lucian Bode ca ministru, cel puțin pe hârtie, în Secția 3 Poliție din București, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile polițiștilor.
Norocul a făcut să nu vorbim despre vătămări grave sau victime. Iar dincolo de ironie, o țară cu pretenții de Schengen nu este în stare să ofere condiții elementare de muncă pentru un serviciu public, cum este cel al Poliției.

Dar nu e bai! Colegii noștri au depus un jurământ și si-au asumat “riscurile meseriei” când au ales să devină polițiști, vor spune cârcotașii. Nu e mare diferență că ești ultragiat pe stradă sau de propria instituție care nu dă 2 bani pe siguranța noastră și chiar a cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Bine că avem buget să primim mii de afgani cu care statul va cheltui sume importante pe cazare și masă. Așa că, dragi cetățeni, respectați legea și faceți în așa fel încât să nu fiți nevoiți să ajungeți în interiorul unui sediu de poliție, nu de alta dar este mai periculos decât orice amendă sau pedeapsă cu închisoarea” au scris reprezentanții Sindicatului Europol pe facebook.

Reacția Poliției Capitalei

Ulterior, a reacționat și Poliția Capitalei, care a transmis printr-un comunicat faptul că sediul se afla în proiect de modernizare din 2020, însă nu s-a pornit derularea lui din cauza lipsei avizelor necesare. Între timp, s-au demarat unele lucrări la fața locului, până ce se va da startul proiectului.

ADVERTISEMENT

“Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti este în procedură de identificare, în vederea închirierii, a unui imobil care să corespundă cerinţelor funcţionale pentru secţia de poliţie”, a precizat într-un comunicat Poliţia Capitalei.

ADVERTISEMENT
Tags: