Life

Cât costă, de fapt, să mănânci la restaurantul din Palatul Parlamentului. Produsul din meniu pentru care aleșii neamului plătesc doar 2 lei

Care sunt prețurile de la restaurantul din Palatul Parlamentului. Aleșii României plătesc numai 2 lei pentru un produs din meniu.
19.11.2023 | 16:00
Cat costa de fapt sa mananci la restaurantul din Palatul Parlamentului Produsul din meniu pentru care alesii neamului platesc doar 2 lei
Cât costă să mănânci la restaurantul de la Palatul Parlamentului. Sursa foto: Hepta, Freepik – fxquadro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prețurile de la restaurantul din Palatul Parlamentului sunt foarte accesibile. Aleșii României au în meniu un produs ieftin, care costă numai 2 lei. Cât costă un meniu complet?

Cât costă să mănânci la restaurantul din Palatul Parlamentului. Un produs costă doar 2 lei

De-a lungul timpului, au existat zvonuri privind prețurile foarte mici de la cantina din Palatul Parlamentului. Aleșii românilor pot mânca un meniu complet cu doar 20 de lei, deoarece prețurile preparatelor sunt foarte mici.

ADVERTISEMENT

În cadrul Palatului Parlamentului se află două restaurante frecventate de politicieni. Este vorba despre Cantina S2, care e încadrată la activități extrabugetare din cadrul Camerei Deputaților. Mai există și restaurant Salon Rustic, care funcționează ca un SRL.

În meniul celor două restaurante se regăsesc numeroase preparate. Salata de icre de casă are prețul de numai 7 lei, ceafa de porc 5,79 lei, iar pieptul de pui la grătar 4,53 lei.

ADVERTISEMENT

Cea mai scumpă ciorbă are prețul de 6 lei, borșul țărănesc 2,75 lei, iar ciorba de pui a la grec 5,36 lei, notează kanald2.ro. Cartofii prăjiți au prețul de 1,49 lei, iar salata de varză albă 2,19 lei. Piureul de cartofi costă 2,28 lei, iar fasolea bătută 2 lei.

Cele mai scumpe produse sunt păstrăvul la grătar (16,01 lei) și vita cu mango (24 de lei). Prețurile preparatelor din cadrul cantinei au fost actualizate în anul 2021.

ADVERTISEMENT

Prețurile ar fi crescut în ultimul an

Președintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, a spus adevărul în legătură cu prețurile din meniu. Politicianul a precizat, în cadrul unei emisiuni TV, că prețurile au crescut. Un meniu complet, cu ciorbă, fel principal și salată, are prețul cuprins între 32 și 35 de lei.

“Să știți că prețurile nu sunt atât de mici pe cât au fost prezentate. De exemplu, pe un meniu pe care îl servesc la prânz alături de colegii mei plătim cam 32-35 de lei pe meniu, ceea ce înseamnă o ciorbă, un felul 2 și o salată.

ADVERTISEMENT

Mai există un alt restaurant privat, unde prețurile sunt și mai mari”, a explicat deputatul Bogdan Toader în cadrul emisiunii Știi ce zic, în urmă cu câteva luni.

Cei care lucrează la cantina Parlamentului au primit și ei majorări salariale anul acesta De exemplu, salariul unui cofetar sau bucătar este de 4,915 lei, plus un sport de 551 de lei. Bucătarii din cadrul restaurantului au același salariu, potrivit cancan.ro.

ADVERTISEMENT