News

Taximetriștii continuă protestele și intră în greva foamei. „Mulţi au început să plângă, pentru că nu-şi mai pot plăti ratele la maşini”

Taximetriștii anunță că intră în greva foamei și acuză Executivul că întârzie modificarea legislativă cerută de protestatari.
28.02.2024 | 16:57
Taximetristii continua protestele si intra in greva foamei Multi au inceput sa planga pentru ca nusi mai pot plati ratele la masini
Taximetriștii intră în greva foamei. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Taximetriștii continuă protestele în Piața Constituției, din Capitală, și anunță că intră în greva foamei. Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) susține că Executivului întârzie modificarea legii, care reglementează transportul alternativ.

Taximetriștii anunță că intră în greva foamei

Ei spun că au solicitat, din iunie 2023, să fie dată o ordonanță de urgență pentru a fi modificată legea. Reprezentanții Asociației sunt nemulțumiți, deoarece Guvernul a întârziat să vină cu o propunere.

ADVERTISEMENT

De asemenea, susțin că vor continua să facă acest lucru până va începe campania electorală, deoarece atunci nu se pot da ordonanțe de urgență. Protestatarii spun că taximetria la nivel naţional o să intre în colaps.

„Toţi cei din piaţă, în momentul acesta mai sunt o mare parte dintre ei în Piaţa Constituţiei, o altă parte au blocat Piaţa Victoriei, vor intra în greva foamei.

ADVERTISEMENT

Pe oameni nu putem să-i mai oprim. Chiar mulţi au început să plângă de durere pentru că nu-şi mai pot plăti ratele la maşini. Nu îşi mai pot plăti leasing-urile. Nu mai au bani să ducă la copii acasă, la propriu”, a transmis Remus Nedelcu, președintele organizației, potrivit Agerpres.

„Am întâlnit un Guvern ostil, al Uber-ului şi Bolt-urilor”

Aproximativ 1.200 de mașini au participat, miercuri dimineață, la protest. Președintele organizației mai spune că au întâlnit un „Guvern ostil, al Uber-ului şi Bolt-urilor, al multinaţionalelor.” De asemenea, el precizează că situația este critică și speră ca protestul “să nu se transforme în altceva”.

ADVERTISEMENT

Remus Nedelcu a declarat că nu poate estima cât va dura greva foamei. Taximetriștii vor ca premierul Marcel Ciolacu să dea ordonanța de urgență cât mai repede, altfel nu vor renunța. „Ei ne mai cer încă o lună să mai dezbată să vadă dacă acele puncte sunt conforme cu legea în sine. Chiar în nouă luni nu au putut să vadă dacă sunt?

Deci ne plimbă până nu se mai pot da ordonanţe de urgenţă pentru că ei vor intra în campanie electorală. Acesta este nemulţumirea tuturor celor din ţară. În Timişoara deja au ieşit în stradă, în Cluj au ieşit în stradă”, a adăugat Remus Nedelcu.

ADVERTISEMENT

Printre solicitările protestatarilor se numără limitarea copiilor conforme, ținându-se cont de criteriile asemnănătoare celor din serviciul de taximetrie. De asemenea, taximetriștrii cer ca operatorii care au autoturisme cu contract de comodat ori de închiriere să nu mai aibă șansa să obțină copii conforme.

Ei mai solicită să fie interzisă colantarea sau reclama pe autoturismele „arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului”.

 

ADVERTISEMENT