News

Protest al taximetriștilor în București. Sute de mașini sunt așteptate în Piața Constituției

Taximetriștii din România protestează, din nou, după ce au mai făcut-o și anul trecut. De data aceasta șoferii se vor aduna în Piața Constituției din București.
29.01.2024 | 10:55
Protest al taximetristilor in Bucuresti Sute de masini sunt asteptate in Piata Constitutiei
Protest al taximetriștilor în București. Sute de mașini sunt așteptate în Piața Constituției
ADVERTISEMENT

Așadar, autoritățile au aprobat un protest în Piața Constituției din Capitală, la care vor participa aproximativ 500 de șoferi cu 500 de autoturisme. La acest protest ar trebui să participe nu doar taximetriști din București, ci din întreaga țară, în speranța că politicienii vor asculta și vor reglementa mai strict modul în care companiile alternative de transport precum Uber sau Bolt își pot desfășura activitatea.

Protest al taximetriștilor în București, în Piața Constituției

Așadar, pe 29 ianuarie 2024, în intervalul orar 6:00 – 15:00, Asociaţia Şoferilor de Taxi București-Ilfov organizează o adunare publică de protest, în parcarea din Piaţa Constituţiei. Potrivit comunicatului oficial, ”protestul are ca principale revendicări modificarea legii 204/2019, modificare ce este așteptată din luna august 2023”.

ADVERTISEMENT

Revendicările vizează practic ceea ce taximetriștii consideră a fi concurență neloială din partea firmelor de ride-sharing. La cel mai mare protest de acest gen, din vara anului 2023, taximetriștii au purtat panglici tricolore la oglinzile retrovizoare și pe antena taxi, în timp ce sloganurile și revendicările au fost puse pe geamurile laterale spate și lunetă.

Taximetriștii se plâng că statul român le acordă tratament preferențial celor de la Uber sau Bolt, astfel că taximetriștii își activitatea pusă în pericol. Dacă în vară protestele au atins 30 de orașe din România, acum oamenii par nemulțumiți că nimic concret nu s-a rezolvat de atunci, astfel că simt nevoia să iasă din nou pe drumuri.

ADVERTISEMENT

Oficial, taximetriștii cer eliminarea companiilor de transport alternativ, sau cel puțin reglementarea lor la standardele impuse firmelor de taxi. ”Vrem respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic”, declara loan Pugna, vicepreședinte Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania în acel moment.

Peste 60 de mașini din Craiova merg la protestul taximetriștilor din București

Conform organizatorilor, aproximativ 60 de mașini din Craiova au plecat deja spre București, pentru a-și sprijini colegii. Așadar, pe lângă șoferii de taxi din București vor participa la acest protest șoferi din toată țara.

ADVERTISEMENT

Taximetriștii din Craiova transmiteau în 2023 că mii de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă din cauza firmelor de transport alternativ. ”În momentul de față, începe să se vadă devierea deja în domeniul transporturilor. Este și normal.

În momentul în care nu reglementezi, nu te gândești la un randament într-o activitate începe câștigul să se diminueze și automat un haos general și retragerea oamenilor din activitate. La un moment dat, o să ajungă niște servicii destul de slab calitativ”, a declarat Iulian Ciucă, președintele Camerei Taximetriștilor Independenți din Craiova.

ADVERTISEMENT

Desigur, chiar dacă aceste companii de tip ride-sharing sunt principala grijă a taximetriștilor, nu vor fi reglementate nici costurile mari ale RCA și ale carburanților. Rămâne de văzut dacă de această dată guvernanții vor lua măsuri concrete și vor lua în considerare revendicările taximetriștilor.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat....
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat. Englezii l-au caracterizat într-un singur cuvânt
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Decizie definitivă în
Decizie definitivă în "duelul eclerurilor". Cine a câştigat procesul dintre Jamila şi Laura Laurenţiu
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Noua lege a pensiilor din 2024. Tot ce trebuie să știe fiecare pensionar
Noua lege a pensiilor din 2024. Tot ce trebuie să știe fiecare pensionar
Theo Rose, de urgență cu copilul la spital. Ce probleme are fiul vedetei
Theo Rose, de urgență cu copilul la spital. Ce probleme are fiul vedetei
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic...
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic acolo”
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume