News

Țeapa luată de un clujean, după ce a răspuns unui anunț fals. Cum a pierdut 30.000 de lei

Țeapa luată de un clujean, care a ajuns să piardă 30.000 de lei. După ce și-a dat seama că a fost păcălit, a sunat la 112.
02.12.2023 | 13:07
Teapa luata de un clujean dupa ce a raspuns unui anunt fals Cum a pierdut 30000 de lei
Țeapa luată de un clujean. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Țeapa luată de un clujean, după ce a răspuns unui anunț fals. Un nou tip de înșelătorie a apărut în mediul online, iar oamenii legii atrag atenția asupra acestui fapt. Un bărbat din localitatea Măguri Răcătău, din Cluj, a ajuns să piardă 30.000 de lei.

Țeapa luată de un clujean, după ce a răspuns unui anunț fals

Victima avea în plan să construiască o cabană. Prin urmare, a căutat meseriași care să îi facă lucrarea mult visată. A fost încântat să afle în urma unui anunț publicitar, postat pe o platformă online, că trei bărbați care se „ocupau” cu această activitate, puteau începe construcția cabanei.

ADVERTISEMENT

Clujeanul i-a contactat, le-a explicat ce își dorește și au stabilit să se întâlnească pentru a le achita suma de 30.000 de lei. În schimb, respectivii i-au garantat că își vor face treaba rapid și ca la carte.

Câteva zile mai târziu, bărbatul și-a dat seama că a căzut în plasa unor escroci. Indivizii au luat banii și au plecat din localitate. După ce a realizat că a fost păcălit, păgubitul a apelat la ajutorul polițiștilor.

ADVERTISEMENT

„La data de 6 noiembrie a.c. polițiștii au fost sesizați de către un bărbat din comuna Măguri-Răcătău despre faptul că la data de 31 octombrie a.c., în baza unui anunț publicitar postat pe o platformă de operare vânzări, ar fi achitat suma de 30.000 de lei unor persoane necunoscute care i-ar fi garantat construcția unei cabane.

Ulterior, după achitarea sumei și începerea lucrărilor, bărbatul și-a dat seama că a fost înșelat, întrucât persoanele în cauză nu ar fi respectat înțelegerea și ar fi părăsit localitatea”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Cine sunt cei trei escroci

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de înșelăciune. În cele din urmă, escrocii au fost identificați și prinți. Conform cercetărilor, este vorba despre trei bărbați din județul Galați.

Anchetatorii au stabilit că aceștia pretindeau că sunt constructori și foloseau identități false în anunțul respectiv. Ei au vârste de 22, 23 și 55 de ani. Suma de bani obținută de la clujean a fost recuperată în totalitate.

ADVERTISEMENT

„În baza probatoriului administrat, polițiștii au recuperat prejudiciul în totalitate, cercetările fiind continuate sub aspectul infracțiunii de înșelăciune, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

 

ADVERTISEMENT
Tags: