Life

Tehnici de respirație care te calmează. Au un impact profund asupra stării tale de bine

Cele mai simple tehnici de resprație care te calmează. Oricât ar părea de banal, au efect imediat. Repetă-le zilnic!
19.02.2024 | 09:19
Tehnici de respiratie care te calmeaza Au un impact profund asupra starii tale de bine
Tehnici de respirație care te calmează. Câteva metode care îți schimbă viața Sursă foto: Google
ADVERTISEMENT

Respirația este un proces natural ajutat de sistemul nervos. Însă, ea poate fi controlată și echilibrată prin anumite tehnici de respirație. Aceasta este cumpătată în mod deliberat, iar modificarea ritmului respriație ne ajută să ne gestionăm mult mai bine emoțiile, dar și sănătatea fizică.

Ce tehnici de respirație te calmează

Un exepert în medicină integrativă consideră că respirația joacă un rol esențial în viețile tuturor. Aceasta este calea de mijloc dintre minte și corp, dar și conexiunea dintre inconștient și conștiință.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți dintre noi respiră neaprofundat, fără să realizeze acest lucru. Iar respirația superficială are efecte negative asupra sănătații noastre. Lipsește plămânii, inima, sângele și creierul de cântitatea ideală de oxigen care avem cu toții nevoie.

Deseori, respirația superficială vine la pachet cu stări de anxietate, atacuri de panică sau tulburări de echilibru. În schimb, respirație aprofundată are mult beneficii. Spre exemplu, ne ajută să îndreptăm toate stările de anxietate. Totodată, vei reuși să te relaxezi gradual și să îți așezi gândurile cu mai multă ușurintă sau să ajungi la propria putere interioară.

ADVERTISEMENT

Pentru această tehnică de respirație nu avem nevoie de un atrenament special. Însă, mediul în care faci acest ritual este esențial pentru a avea rezultatele mult dorite. Ai nevoie de un loc liniștit și intim din propria ta locuință și de câteva momente în care trebuie să te concentrezi asupra respirației.

Însă, există și soluții pentru momentele în care nu ești acasă. Aceste trucuri utile nu necesită prea mult timp, ci răbdare. Începi cu sesiuni scurte de câteva minute pe zi.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce te familiarizezi cu tehnica, poți practica de mai multe ori pe zi. Iar cu timpul, poți include acest moment de liniște și repaus în rutina ta zilnică.

Cele mai simple tehnici de respirație

Una dintre cele mai practicate tehnici de respirație o reprezintă cea cu buzele strânse. Această procedură te ajută să calmezi ritmul alert al respirației, focusându-te pe expirație. Această tehnică este de ajutor în momentele în care facem un efort fizic mai mare decât de obicei.

ADVERTISEMENT

O altă tehnică recomandată de specialiști este respirația profundă abdominală. Te ajută să îți folosești mușchiul diafragmei. Astfel, inhalezi mai mult aer. Această tehnică este perfectă pentru persoanele care sunt diagnosticate cu boli pulmonare sau afecțiuni cardiace. De asemenea, ajută și la diminuarea stresului, dar și a hipertensiunii.

ADVERTISEMENT
Tags: