News

Telefoanele ar putea fi interzise în școlile din acest județ. Elevii nu vor avea voie să le folosească nici măcar în pauze

Telefoanele mobile ar putea fi interzise în școlile dintr-un județ al României. Ce părere au părinții și elevii despre această propunere
08.03.2024 | 00:27
Telefoanele ar putea fi interzise in scolile din acest judet Elevii nu vor avea voie sa le foloseasca nici macar in pauze
Telefoanele ar putea fi interzise în școlile din acest județ. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Telefoanele ar putea fi interzise în școlile din acest județ, fiind prima măsură de acest fel care ar putea fi aplicată pe teritoriul României. Ce spun părinții și elevii despre această propunere inedită?

Telefoanele, interzise în școlile din acest județ. Măsura propusă de autorități

Deși Legea Educației nu permite folosirea smartphone-urilor în timpul cursurilor, mulți elevi nu se conformează și ignoră regulile. Există, însă, un județ din România care dorește să interzică total copiilor să pătrundă în instituțiile de învățământ cu mobilele.

ADVERTISEMENT

Ba chiar, dacă propunerea va fi aprobată, elevii școlilor nu vor avea voie să le folosească nici măcar în pauze. Evident, copiii nu sunt de acord cu această propunere. Nici părinții nu sunt încântați.

Ei se plâng că nu vor mai putea lua legătura cu elevii, în timp ce se află la școală. Este vorba despre județul Timiș. Autoritățile spun că utilizarea smartphone-urilor în școli poate duce la apariția traumelor în rândul elevilor.

ADVERTISEMENT

Fenomenul are loc în contextul în care copiii devin victime ale bullying-ului, atunci când sunt surprinși în anumite fotografii sau filmulețe, în diverse ipostaze neplăcute. Astfel, reprezentanții Școlii Generale Nr. 30, din Timișoara, au venit cu această propunere.

„Poate reușim să avem o inițiativa legislativă pentru a impune această restricție”

Elevii ar trebui să predea telefoanele atunci când intră în unitatea de învățământ. Ei le vor primi înapoi după terminarea orelor. Propunerea a fost discutată inclusiv în ședința Colegiului Prefectoral, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

„Este posibil acest lucru? Orice este posibil, poate reușim să avem o inițiativa legislativă pentru a modifica și a impune această restricție. Cadrele didactice intervin de fiecare dată când e cazul.

Acum am și suportul legislativ necesar, dar aceste lucruri se întâmplă în timpul orei… Majoritatea cazurilor cu care noi ne confruntăm se întâmplă în pauze, a transmis Cosmin Hogea – ISJ Timiș, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Regulamentul școlar prevede ca elevii prinși cu telefoanele mobile, în timpul orelor, să fie sancționați. Ei pot primi observație scrisă, avertisment, dar se pot alege și cu scăderea notei la purtare ori cu exmatriculare, dacă vorbim de utilizarea mobilului pentru a copia în timpul examenelor sau pentru înregistrarea cursurilor.

ADVERTISEMENT