News

Localitatea în care telefoanele mobile sunt interzise. Nici cuptoarele cu microunde nu sunt permise

Localitatea în care telefoanele mobile sunt interzise. Aici nu ai voie să deții nici măcar un cuptor cu microunde. Iată de ce.
22.11.2023 | 16:40
Localitatea in care telefoanele mobile sunt interzise Nici cuptoarele cu microunde nu sunt permise
Localitatea în care telefoanele mobile sunt interzise. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Localitatea în care telefoanele mobile sunt interzise. Aici nu poți să deții nici măcar un cuptor cu microunde.

Localitatea în care telefoanele mobile sunt interzise

Ce-i drept, aici sunt dpar 143 de locuitori, dar viața este destul de grea pentru ei. Americanii din orașul Green Bank din Virginia de Est nu au deloc semnal de telefon. De Wifi nici nu poate fi vorba, așa că nu cunosc deloc internetul!

ADVERTISEMENT

Și dacă ar vrea, oamenii din această localitate nu au voie să folosească internetul și telefoanele. În oraș se află casa Telescopului Robert C. Byrd Green Bank.

O caracteristică distinctivă a observatorului este radiotelescopul Green Bank Telescope (GBT), care este cel mai mare telescop cu un singur disc din lume. Acesta are un diametru de 100 de metri și este folosit pentru a studia diverse fenomene astronomice, inclusiv galaxii, stele și obiecte cerești.

ADVERTISEMENT

Zona Națională de Liniște Radio există încă din 1958 și aceasta este caracterizată de o liniște profundă. Este vorba de 33 700 de kilometri pătraţi.

Pentru a preveni interferența radio care ar putea afecta echipamentele sensibile ale observatorului, au fost impuse reguli stricte privind emisiile de radio în zonă.

ADVERTISEMENT

Ce reguli trebuie să respecte locuitorii

Locuitorii din Green Bank, de asemenea, respectă aceste reguli, iar tehnologiile care produc semnale radio, cum ar fi telefoanele mobile și wi-fi, sunt restricționate sau chiar interzise în anumite zone ale localității.

Astfel, cei care locuiesc pe o rază de 25 de km față de Observatorul Green Bank trebuie să se supună restricțiilor.

ADVERTISEMENT

Tot pentru locuitorii de aici mai sunt și alte restricții: cuptorul cu microunde și dispozitivele Bluetooth sunt interzise.

Tocmai din cauza tuturor acestor restricții, orașul Green Bank este considerat a fi cel mai liniștit oraș din Statele Unite ale Americii.

Din aceste motive, Green Bank a devenit un loc atractiv pentru cei care caută liniște și tihnă, iar nivelul scăzut de zgomot și poluare electromagnetică a făcut ca orașul să fie cunoscut drept unul dintre cele mai liniștite locuri din SUA.

ADVERTISEMENT