Fotbal international

Telenovela Suarez ar putea avea același deznodământ ca în cazul lui Messi! Ce a decis Ronald Koeman

15.09.2020 | 20:23
Telenovela Suarez ar putea avea acelasi deznodamant ca in cazul lui Messi Ce a decis Ronald Koeman
ADVERTISEMENT

Telenovela Suarez ar putea avea același deznodământ ca în cazul lui Messi, deși despre plecarea atacantului uruguayan s-a discutat încă de la venirea pe Camp Nou a lui Ronald Koeman. Uruguayanul în vârstă de 33 de ani a ajuns la Barcelona în 2014, după ce a fost transferat de la Liverpool.

Vârsta destul de înaintată a fotbalistului, dar și nevoia unui „refresh” la clubul catalan au dat naștere posibilității ca fotbalistul să plece pe parcursul acestei pauze competiționale. Suarez este unul dintre cei mai buni prieteni ai superstarului argentinian Leo Messi, cel care are și el o relație tensionată cu președintele Josep Maria Bartomeu.

ADVERTISEMENT

Aflată în căutarea unui atacant, după plecarea lui Gonzalo Higuain, Juventus s-a orientat către uruguayanul Barcelonei pe care ar fi vrut să îl aducă pentru a juca alături de Cristiano Ronaldo. Deși părea foarte aproape să semneze cu Juventus, Suarez nu va mai ajunge la Torino, iar ultimele informații sunt că golgheterul de pe Camp Nou ar putea rămâne la Barcelona.

Telenovela Suarez ar putea avea același deznodământ ca în cazul lui Messi. De ce nu poate merge la Juventus

Transferul lui Luis Suarez la Juventus a fost foarte aproape de a se realiza, însă uruguayanul nu va mai merge la Torino. Informația a fost dezvăluită la radioul catalan RAC1, preluat de cei de la Sport.es. Unul dintre motivele pentru care Suarez a refuzat să mai meargă la Torino a fost imposibilitatea de a obține până în data de 6 octombrie cetățenia italiană.

ADVERTISEMENT

Conform Football Italia, una dintre condițiile puse de Juventus pentru ca transferul uruguayanului să se facă a fost aceea ca Suarez să obțină cetățenia în așa fel încât să nu ocupe un loc de extra-comunitar în echipă. Suarez ajunsese să negocieze și cu Barcelona rezilierea amiabilă a contractului din care a mai rămas un sezon.

Suarez nu a putut primi garanția că va obține cetățenia italiană înainte de data de 6 octombrie, care era și ziua limită în care Juventus trebuia să anunțe lotul care o va ajuta în noua ediție a UEFA Champions League. Suarez vrea să joace în Champions League, însă Juventus nu a vrut să sacrifice un loc de extra-comunitar pentru el. Astfel, uruguayanul a decis să refuze oferta torinezilor.

ADVERTISEMENT

Chiar și în aceste condiții, dorința lui Suarez este aceea de a pleca de la Barcelona. Atacantul are și alte oferte, însă vrea să plece din postura de jucător liber de contract, pentru a putea negocia în vederea obținerii unui salariu cât mai mare. Totuși, Suarez nu vrea să renunțe la banii pe care i-ar fi primit de la Barcelona în ultimul an de contract și negociază la sânge cu oficialii de pe Camp Nou.

În condițiile în care atât clubul cât și Suarez vor să încheie colaborarea, catalanii i-au propus uruguayanului să nu îi ofere vreo compensație financiară la plecare, dar să se asigure că el nu va primi un salariu mai mic la viitorul club decât ar fi încasat la trupa blaugrana în anul rămas din contract. Altfel spus, dacă echipa care îl va aduce pe Suarez îi va oferi un salariu anual sub cel de la Barca, catalanii vor să acopere diferența pe parcursul următorului sezon.

ADVERTISEMENT

Ronald Koeman l-a anunțat că se bazează pe el

Deși atât fotbalistul cât și FC Barcelona fac toate eforturile pentru ca uruguayanul să plece de pe Camp Nou în această perioadă de transferuri, telenovela  Suarez ar putea avea același deznodământ ca în cazul lui Messi. Mulțumit de randamentul lui Suarez de la antrenamente, Ronald Koeman și-a schimbat total punctul de vedere pe care îl avea la venirea la Barcelona și l-a anunțat pe Suarez că se bazează pe el, dacă va rămâne la club!

Chiar dacă nu a jucat în amicalul contra celor de la Gimnastic de Tarragona, disputat sâmbătă și câștigat de Barcelona cu 3-1, Suarez se pregătește foarte bine. Acest aspect l-a determinat pe Ronaldo Koeman să poarte o discuție cu atacantul, conform portalului uruguayan Ovacion Digital și să îl informeze că se află în planurile sale, dacă nu va pleca.

Luis Suarez a contribuit din plin la trofeele câștigate de Barcelona de la venirea sa pe Camp Nou. Nu mai puțin de patru titluri ale Spaniei, un trofeu UEFA Champions League, o Supercupă a Europei, patru trofee Copa del Rey și un Campionat Mondial al Cluburilor au cucerit catalanii cu uruguayanul om de bază.

 

ADVERTISEMENT