Life

Televizorul prin care poți fi spionat. S-a de descoperit o eroare la acest model, iar posesorii pot fi în mare pericol

Televizorul prin care poți fi spionat a fost descoperit recent. Este vorba mai degrabă despre o eroare prin care posesorii devin vulnerabili.
12.04.2024 | 07:33
Televizorul prin care poti fi spionat Sa de descoperit o eroare la acest model iar posesorii pot fi in mare pericol
Televizorul prin care poți fi spionat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Televizorul prin care poți fi spionat există într-adevăr. Specialiștii în securitate cibernetică au descoperit o eroare la un model. Se pare că utilizatorii sunt vulnerabili în fața atacurilor venite din partea hackerilor.

Televizorul prin care poți fi spionat

Atacurile cibernetice s-au tot intensificat în ultimii ani. Odată cu evoluția tehnologiei au apărut și diferite vulnerabilități. Astfel, șansele ca hackerii să poată accesa un telefon, o tabletă, sau un calculator, sunt destul de mari.

ADVERTISEMENT

De altfel de-a lungul timpului și băncile au emis diferite avertismente. Unii hackeri vor să aibă acces la datele bancare și găsesc diferite metode prin care să păcălească anumiți utilizatori.

Și totuși cum poți fi spionat cu televizorul? Specialiștii în securitate cibernetică ai Bitdefender au descoperit niște vulnerabilități destul de critice la un model pe care mulți români poate că l-au achiziționat.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre sistemul de operare LG WebOS al televizoarelor LG. Experții spun că există niște probleme la versiunile 4-7 al LG WebOS. Practic, atacatorii pot să ocolească barierele de autentificare.

Mai departe, aceștia pot obține acces deplin asupra televizorului. Iar asta nu este tot. Odată preluat controlul asupra acestui dispozitiv, hackerii pot rula propriile comenzi și pot compromite alte dispozitive inteligente din aceeași rețea.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, nu doar televizorul ajunge să fie accesat, ci și alte dispozitive. Iar aici putem să vorbim chiar despre tabletă, telefon, ori laptop. Depinde care dintre acestea sunt conectate la aceeași rețea.

“Cu toate că aceste vulnerabilităţi ar afecta doar televizoarele LG conectate la reţele locale de tip LAN, au fost identificate peste 90.000 de televizoare LG conectate direct la internet (…) Prin ocolirea mecanismelor de autentificare ale sistemelor LG WebOS (versiunile de la 4 până la 7), atacatorii pot adăuga un nou utilizator în configurarea televizorului.

ADVERTISEMENT

Prin exploatarea acestor vulnerabilităţi, atacatorii pot creşte privilegiile obţinute iniţial pentru a prelua complet controlul asupra dispozitivului. Atacatorii pot injecta ulterior alte tipuri de ameninţări în alte dispozitive inteligente din casă. Pentru una dintre vulnerabilităţi gradul de severitate este ridicat (7.2), iar pentru celelalte trei este critic (9.1)”, menţionează experţii Bitdefender.

Recomandările experților

Ce să faci dacă ai și tu televizorul prin care poți fi spionat? Specialiștii le recomandă utilizatorilor să verifice versiunea sistemului de operare. De asemenea, e de preferat să fie monitorizate și dispozitivele IoT, iar acestea ar fi bine să fie izolate de rețeaua principală.

Un alt sfat este crearea unei rețele dedicate pentru dispozitivele inteligente. În acest mod vom știi că suntem în siguranță în momentul în care este realizată conectarea.

“Asiguraţi-vă că toate dispozitivele IoT, inclusiv routerele, au cele mai recente actualizări de securitate şi că nu deţineţi echipamente care nu mai pot fi actualizate. Criminalii cibernetici îşi intensifică atacurile asupra dispozitivelor IoT, întrucât reţelele inteligente de acasă pot fi conectate şi la reţelele de la birou.

Această cercetare face parte dintr-un program mai amplu care urmăreşte să pună în lumină securitatea celor mai bine vândute dispozitive IoT din lume“, este recomandarea experților.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula...
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula Miliardarilor, a apărut pe stradă fără sutien!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă