Life

Temperatura ideală în casă. Câte grade trebuie să ai în dormitor, în sufragerie sau în baie

Temperatura ideală contează enorm atunci când vrei să te odihnești, dar și când vrei să te relaxezi sau să muncești. Câte grade trebuie să ai în baie sau în sufragerie?
31.10.2023 | 15:27
Temperatura ideala in casa Cate grade trebuie sa ai in dormitor in sufragerie sau in baie
Temperatura ideală din casă. Câte grade trebuie să ai în dormitor, în sufragerie sau în baie. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Temperatura ideală din casă are un rol esențial în viața noastră. Studiile au demonstrat că oamenii percep diferit acest aspect, însă în realitate, efectele sunt cam aceleași. Se pare că o temperatură prea ridicată ne poate afecta concentrarea.

Temperatura ideală pentru a te concentra mai ușor

Este bine cunoscut faptul că temperatura din casă ne poate aduce și câteva probleme. Riscăm să ne confruntăm fie cu mucegai, fie cu umezeală, lucruri care pot fi destul de neplăcute.

ADVERTISEMENT

Dincolo de asta, cercetătorii au aflat că o temperatură ”greșită” poate avea și alte efecte negative. Mai exact, o cameră mult prea caldă ne poate afecta capacitatea de concentrare. Dincolo de asta, dacă vrem să încălzim mai mult casa, avem de plătit și factură mai mare.

Și dacă e prea frig în casă pot apărea probleme. Aerul rece poate să ducă la un mediu ideal pentru ca mucegaiul să se dezvolte. De aici pot apărea și probleme de sănătate, iar îndepărtarea acestuia poate fi complicată.

ADVERTISEMENT

Temperatura ideală din casă, deci, joacă un rol esențial. Nu doar că ne poate face să ne simțim bine, dar ne ajută să ne concentrăm și să ne protejăm locuința de diferite probleme.

Câte grade trebuie să ai în dormitor, în baie sau în sufragerie

Câte grade trebuie să ai în baie, sufragerie sau în dormitor? Pentru fiecare persoană în parte, temperatura ideală poate fi percepută într-un mod diferit. Specialiștii spun însă că totul diferă în funcție de sezon.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform ideall.ro, iarna ar fi bine să avem în casă 21°C, iar în perioada verii 20°C. Dacă ar fi să luăm fiecare cameră din casă la rând însă, există câteva modificări importante. Fiecare dintre ele ne ajută însă să ne simțim bine.

În dormitor spre exemplu, pentru un somn bun și odihnitor, specialiștii ne recomandă să avem o temperatură de 16-19°C. Ceva mai cald trebuie să fie în living. Vorbim despre 20-22°C. Temperatura ideală din baie în schimb, trebuie să fie cea mai ridicată din întreaga casă.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, este vorba despre 22-24°C. În bucătărie în schimb avem nevoie de 18-20°C. Cele mai răcoroase spații din casă trebuie să fie holul și cămara, unde temperaturile trebuie să fie situate între 15-18°C.

ADVERTISEMENT
Tags: